La Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció d'1,2 milions d'euros al Consorci Portal Costa Brava-Illa de Blanes que anirà destinat a pagar les quotes dels interessos i les amortitzacions del crèdit que l'ens va sol·licitar per finançar el projecte de la Ciutat Esportiva del municipi. El préstec el va fer l'Institut Català de Finances per valor de 30 milions d'euros i s'avançaven els diners per construir tot el projecte esportiu.

Actualment, la Ciutat Esportiva ja està finalitzada i recepcionada pel municipi i només hi manquen alguns detalls del mobiliari i el material interior. Un cop acabada, doncs, el Consorci ha hagut de fer un pas endavant i es troba en ple procés de canvi. Així, el Portal Costa Brava-Illa de Blanes s'ha transformat en un nou consorci de caire immobiliari i financer per tal de gestionar patrimonialment una sèrie de finques que l'Ajuntament li ha cedit i amb les quals en vendre-les s'acabarà retornant el préstec. Es tracta d'un ens per treure'n el màxim rendiment.

De les quatre administracions que hi formaven part -Ajuntament de Blanes, Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona i Consell Comarcal de la Selva-, el Consell i la Diputació ja han aprovat en els seus respectius plens sortir de l'actual consorci. I en el nou, només hi són el Govern català i el municipal, propietari de les finques. En el ple celebrat fa pocs dies per l'ens, estava prevista l'aprovació dels nous estatuts i la constitució d'aquest nou consorci. Posteriorment, aquests estatuts hauran de ser aprovats per part de l'Ajuntament en un ple municipal i per part de la Generalitat.

Així, doncs, com que l'Ajuntament de Blanes no disposa de molts diners, ja que es troba en un període complicat pel que fa a les seves finances, la Generalitat que també forma part d'aquest nou Consorci, ha realitzat aquesta aportació a fons perdut per poder pagar les amortitzacions i els interessos del crèdit. El cost exacte de la subvenció és de 1.219.081,46 euros i segons, s'informa en el Diari Oficial de la Generalitat la finalitat és pagar les "quotes corresponents a l'anualitat 2010 del préstec subscrit pel Consorci amb l'Institut Català de Finances".

Cal recordar, que està previst que la Ciutat Esportiva pugui acollir les entitats del poble a partir del setembre. Caldrà veure, però, si els diversos canvis que s'han produït en el govern no afecten els terminis. El regidor d'Esports era Anselm Ramos (PDB), que ha abandonat l'executiu i a partir d'ara se'n farà càrrec el regidor de participació, Xavier Oms.