L'edifici de MercaGirona es convertirà aviat en un dels majors centres de producció d'energia solar fotovoltaica de la ciutat. El projecte, que ja està en fase d'instal·lació, preveu una producció estimada anual de 82107 KWh, fet que permetrà a l'Ajuntament obtenir uns 25.000 euros anuals. L'empresa Arcadi Pla, que porta a terme tot el projecte, s'encarregarà també del mateniment en els propers 10 anys. Les plaques s'u?biquen a les quatre seccions que hi ha entre les 8 lluernes petites laterals. Les cobertes sobre els molls s'han hagut de descartar, per seguretat, encara que tenien la major superfície disponible.

El cost de la instal·lació del camp de plaques solars és de 260.0000 euros i es calcula que en uns 12 anys la inversió estaria amortitzada. Es calcula que les despeses de manteniment suposaran un 10% de la inversió.

Amb les obres d'instal·lació també s'ha hagut de renovar la coberta perquè havien començat a aparèixer degoters. Per a la zona de coberta es van retirar les graves, es va extreure l'antic l'aïllant i la làmina impermeabilitzant, s'ha col·locat d'una nova làmina de gran qualitat, de plaques de poliestirè de 6 centímetres i d'una geotèxtil protectora i s'han tornat a reposar les graves.

Encara que es tracta d'un dels primers edificis de la democràcia, i compta amb un acurat disseny, no es va resoldre quan va ser construït, l'accés a la coberta. Actualment s'hi ha de pujar amb bastides, braços elevadors o llargíssimes escales extensibles. Amb la central fotovoltaica en funcionament, és necessari resoldre aquest problema i s'ha de resoldre amb dos accessos perquè la gran lluerna central longitudinal divideix la coberta en dues parts incomunicades. Per aquest motiu, es construiran dues gran escales de cargol als dos testers per donar accés a les dues zones de plaques.

Mercagirona és el centre d'abastament a l'engròs de producte fresc més important de la demarcació de Girona. Compta amb més de 25 anys d'experiència i el seu principal client és el comerç detallista especialitzat.