La Generalitat negocia amb el Ministeri de Foment una reducció de la retallada d'obra pública del Govern central a Catalunya, segons va avançar ahir el conseller d'Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal. El conseller va dir en una entrevista a Catalunya Ràdio que té "indicis positius que alguna cosa es corregirà en obres que s'amenaçava amb la rescissió". Entre aquest canvi de posició de Foment hi podria haver, segons va citar Joaquim Nadal, els tres trams aturats del desdoblament de la N-II a les comarques gironines.

"Hi ha notícies esperançadores respecte a la retallada d'obres que es va anunciar", va assegurar Nadal, qui va relatar que ha mantingut per això contacte telefònic amb el secretari d'Estat d'Infraestructures i Planificació, Víctor Morlán. "Podem dir taxativament que hi haurà una certa atenuació de la retallada d'infraestructures a Catalunya", va declarar Nadal, que va afegir que "el Govern espanyol també és sensible i conscient dels tres trams de A-2 a Girona", sobre els quals també es va anunciar el 22 de juliol que es rescindirien els contractes d'obra pública dins del pla de retallada de la despesa. Aquests tres trams són el de Medinyà a Orriols -únic en obres quan es va anunciar la retallada-, el de Sils a Caldes -parat des del juny de 2009- i el de Maçanet a Sils- amb les obres parades des de l'octubre de 2008-.

Com a resposta a Nadal, els alcaldes gironins dels municipis afectats per aquests trams van assegurar que fins que no vegin que es reprenen les obres de l'A-2 no s'ho creuran. L'alcaldessa de Vilademuls, Dolors Rovirola, va afirmar que "fins que no vegi que es reprenen els treballs no m'ho creuré". Segons el seu punt de vista, aquesta obra -el tram Medinyà a Orriols- "no s'hauria d'haver aturat mai", ja que feia pocs mesos que havia començat. "Si és cert el que ha dit Nadal és una bona notícia", va dir Rovirola, tot i que va destacar que des que es van aturar les obres la zona està "molt deixada de la mà de Déu".

Alfons Soler, alcalde de Viladesens, va assegurar "no veure el final d'aquesta obra". Segons va dir, fa vint anys que reivindiquen aquesta autovia i, quan finalment la comencen a construir, aturen els treballs. Per aquest motiu, Soler va dir "no veure-ho clar" i, a més, va destacar que aquesta obra és com si "els hi posessin un caramel a la boca i després els hi treiessin".