La tempesta d'agost que va afectar ahir pràcticament totes les comarques de Girona va sumir en el col·lapse la Selva, on es van haver de tallar la via del tren i la N-II per arbres i pals de telèfon caiguts. Tot i això les precipitacions a la Selva van ser moderades en comparació a les de la vall de Camprodon i la localitat de Molló, amb 132 i 106 litres d'aigua per metre quadrat respectivament. El trànsit de ferrocarrils es feia, entre Maçanet i Girona, en autobús des de les vuit de la tarda. A les 11 del vespre, la calçada de la N-II en direcció sud a l'alçada de Caldes de Malavella romania tallada. No va ser l'únic incident que va afectar el trànsit. Cap a primera hora del vespre, el Servei Català del Trànsit (SCT) alertava de circulació difícil a causa de la mala visibilitat a l'AP-7 a Sant Gregori i a la C-35 a Maçanet de la Selva.

Les incidències ateses pels Bombers de la Generalitat i l'afectació elèctrica es van concentrar, però, a la Selva. Sils va ser l'únic municipi, segons Endesa, que va registrar avaries en el subministrament elèctric. Una línia es va avariar i va deixar sense llum des de les sis de la tarda fins al vespre uns 1.700 abonats. Tanmateix, també hi va haver múltiples apagades a altres localitats, però eren degudes al mecanisme d'autoprotecció que tenen les línies elèctriques i que les desconnecta en cas de fenòmens meteorològics adversos.

A la via ferroviària entre Girona i Maçanet hi van caure diferents arbres i pals de telèfon a partir de tres quarts de vuit del vespre, un fet que va obligar a tallar el pas de trens entre les dues localitats. El tram de Sils, per la seva banda, va ser un dels més afectats a causa de la caiguda d'una catenària, un incident que va requerir el treball de cinc dotacions de Bombers. Els viatgers van ser evacuats i, per tal de no perjudicar els horaris, a partir de les vuit del vespre es va habilitar un servei d'autobús entre Maçanet i Girona.

Múltiples incidències

Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Vidreres i Maçanet de la Selva van ser les localitats més afectades per inundacions i petits incidents com ara caigudes d'arbres, que a Vidreres van causar desperfectes a alguns cotxes. Sostres afectats, baixos i pàrquings perjudicats per l'aigua i una inundació al CAP de Sils van ser les incidències més remarcables.

El cos de Bombers va fer múltiples sortides a Quart, Massanes i Riudarenes, poblacions involucrades, també, per les caigudes d'arbres a la xarxa viària. En total els Bombers van rebre, entre les sis i les deu del vespre, uns 40 avisos a aquestes localitats.

La capital de la demarcació tampoc es va salvaguardar de la jornada torrencial. A Girona hi van caure 23,9 litres per metre quadrat durant el dia d'ahir, essent entre dos quarts de sis i les sis l'estona en què més aigua va caure.

Col·lapse a la selva.Diversos arbres i pals de telèfon van caure sobre la via del tren al seu pas per Maçanet de la Selva.Camps anegats a Riudellots de la Selva. La N-II, també tallada al pas per culpa de la caiguda d'arbres. També va haver-hi problemes a Quart i Riudarenes.