Treuen l'escala metàl·lica il·legal de la cala des Rajols de Lloret de Mar, menys d'una setmana després d'haver-la instal·lat. La instal·lació, d'un material metàl·lic, servia per poder arribar amb més facilitat fins a la mateixa sorra de la platja, ja que allargava el recorregut d'una altra escala feta anteriorment amb taulons de fusta, i també il·legal.

Cal recordar que aquesta era la tercera actuació que s'havia realitzat en pocs dies en la mateixa platja de la població de Lloret de Mar. Una cala que queda als peus de la finca de Can Juncadella, els propietaris de la qual són els presumptes autors que han realitzat i, ara, desfet les diferents actuacions. Primer, va ser la platja, que és plena de còdols, que va aparèixer totalment recoberta de sorra artificial, que algú havia abocat sense demanar cap tipus de permís ni al consitori ni a les altres administracions competents. Posteriorment, es va iniciar la construcció d'una escala, feta a base de taulons de fusta, que ja està acabada. Totes aquestes actuacions van ser expedientades i investigades per part de l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya.

Des de l'Ajuntament es va recordar ahir que després de cada actuació il·legal es va realitzar una trucada als propietaris de la finca per alertar-los que s'havia obert un procés sancionador. Aquesta vegada, però, els propietaris han decidit retirar l'obra, realitzada sense la llicència corresponent. "Després de cada actuació, nosaltres hem fet dues coses. Per una banda, una gestió telefònica advertint que s'obriria un expedient sancionador; i, per l'altra, obrir l'expedient", va comentar el regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera. "Es veu que després de la tercera trucada que vam fer han decidit retirar l'escala metàl·lica", va afegir Riera.

Durant la conversa, Riera va afirmar que s'havia explicat als propietaris de la finca que ja se'ls havien obert "tres expedients sancionadors" per les diverses obres realitzades en aquella zona de la localitat. Riera va recordar, a més, que els propietaris no els van dir que treurien l'escala, ni cap de les altres actuacions. "De les altres actuacions que s'han fet fins ara no ens van comunicar res", va afirmar.

L'expedient continua obert

Segons va confirmar el regidor de Medi Ambient, malgrat que els propietaris hagin decidit retirar l'escala, l'expedient que l'Ajuntament va obrir per aquesta qüestió seguirà obert. "L'expedient per l'escala segueix obert, encara que s'hagi retirat", va sentenciar Riera.