Consell i ajuntaments han aprovat definitivament els estatuts del Consorci de la TDT de la Selva Interior, després que hagi passat el període per presentar al·legacions i no se n'hagi introduït cap. Per altra banda, des del Consell Comarcal de la Selva va apuntar ahir com una possibilitat de futur unir els dos consorcis que hi ha actualment a la comarca, un cop ja estigui en funcionament la televisió.

Un cop aprovats els estatuts, cal treballar amb les diverses empreses per poder emetre abans del mes de novembre. L'elevat cost de la posada en marxa, però, n'és el principal problema. "Tenim un petit problema, que són els costos que té la televisió. Quan els hem vist, ens han espantat una mica", va explicar el president del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Gironès. "Estem intentant trobar els diners, però veient els costos, ens haurem de decantar per crear de moment una televisió de baix cost", va afirmar Gironès.

A partir d'ara, doncs, caldrà treballar de pressa, perquè el senyal ha d'estar emetent en pocs mesos. "El primer pas a partir d'ara, doncs, és posar-nos d'acord amb les empreses per posar-nos a emetre. A veure si som capaços de tenir televisió abans del 30 d'octubre, que és la data límit", va comentar Gironès. "El segon pas seria fer un sol consorci dels dos que hi ha. L'ideal seria disposar d'un únic consorci a tota la Selva", va afegir Gironès.

Des del Consell Comarcal es vol anar unint esforços durant els propers mesos per anar sumant pobles. "En un futur, aquest consorci hauria de poder estar format pels vint-i-sis municipis de la comarca de la Selva", va comentar el president del Consell.

Cal recordar que, actualment, el Consorci de la TDT de la Selva Interior el formen el Consell Comarcal i els ajuntaments de Santa Coloma de Farners, Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Anglès, Maçanet de la Selva i Breda.

Blanes no s'hi oposaria

Per altra banda, referent a la possible fusió dels dos consorcis de la comarca de la Selva, fonts municipals de Blanes van assenyalar ahir que primer de tot cal que els dos consorcis estiguin en funcionament, ara que ja estan constituïts i amb els estatuts aprovats. De tota manera, van apuntar que "tot el que sigui sumar esforços per reduir costos i crear lligams i un missatge comú a la comarca de la Selva és positiu".