Una trentena de paracaigudistes procedents de Qatar han estat durant més d'un mes al centre de paracaigudisme Skydive d'Empuriabrava per aprendre les tècniques i perfeccionar els seus coneixements amb l'objectiu, segons sembla, de crear al país el centre de salts més gran del món. El centre empordanès, considerat com el més important en l'àmbit europeu, ha explicat que els àrabs van llogar una trentena de cotxes de luxe per un valor de 30.000 euros, i fins i tot una limusina. La majoria d'ells, amb experiència en el sector, van demanar classes per aprendre a fer d'instructors, aconseguir fer formes a l'aire o aprendre a caure en un punt fix.

No és una novetat per al centre empordanès que paracaigudistes d'altres països s'apropin a les seves instal·lacions d'Empuriabrava per fer pràctiques. També s'hi han traslladat professionals d'Oman o Alemanya. El que no és tan habitual, però, és que s'hi estiguin durant tant de temps. Això ha suposat, segons el consistori castelloní, un important impacte econòmic per a la població, ja que han gastat una mitjana diària d'uns 200 euros per persona i dia i uns 630.000 euros en total. I és que l'expedició no només ha constat de la trentena de persones que realitzaven paracaigudisme sinó que, a més, un elevat nombre de personal i, fins i tot, quatre militars van acompanyar el seguici. Segons ha pogut saber Diari de Girona, durant el viatge, gran part dels visitants van allotjar-se en diversos punts de Castelló com ara l'hotel Ampuria Inn i en alguns apartaments que ells, expliquen des del club, anomenaven "villes".

Els visitants, segons publica el diari lavanguardia.es, van gastar uns 30.000 euros en vehicles de gamma alta i en una limusina. A més, les seves exigències van passar per la voluntat de tenir una mesquita a prop i un sopar a l'hotel on alguns s'allotjaven, on van haver de buscar un lloc per matar els xais i condicionar la zona a les seves tradicions. A banda d'això, el club esportiu va haver devcondicionar diversos mòduls prefabricats perquè poguessin realitzar les seves oracions diàries.

Segons ha explicat un dels responsables del centre, Juli Sargatal, els professionals àrabs van posar-se en contacte amb el centre aproximadament al mes de març i van restar a la zona des del juny fins al juliol -tot i que no tots van arribar i marxar per les mateixes dates-. Des del consistori valoren positivament l'arribada d'aquest tipus de grups vinculats a l'esport que "mimem i cuidem molt perquè sabem que és molt rellevant pel municipi". Tot i que des del centre asseguren desconèixer si la voluntat dels visitants és la de crear un centre de grans dimensions al seu país, Sargatal apunta que aquesta és la possibilitat que es desprèn de les tècniques per les quals van demanar ésser instruïts.