Un total de 67 centres de secundària de les comarques gironines entre públics i privats estan enllestint les obres per garantir la connectivitat del programa eduCAT1x1, que comprèn la disponibilitat d'un ordinador portàtil per a cada alumne.

En aquest sentit, durant el curs vinent que està a punt de començar, 52 instituts públics i 15 de privats de la demarcació de Girona comptaran amb aquest nou projecte. Aquest estiu, s'estan duent obres de remodelació d'aquests centres que s'han acollit en les diferents onades al programa a fi i efecte de garantir la millor connectivitat per poder desenvolupar les classes en el nou format.

A banda de les obres de connectivitat, els centres disposaran d'ordinadors per a alumnat i professorat, pissarres digitals, formació dels docents per a la utilització de les noves tecnologies així com continguts digitals elaborats per prop de 40 editorials que han apostat per aquest sistema.

També durant l'estiu, els centres que participen en el programa han escollit ja els continguts digitals que utilitzaran alumnat i professorat en substitució dels llibres de text de manera que el primer dia de classe, els i les alumnes disposaran del codi que els permetrà accedir directament als continguts. Els continguts digitals elaborats per editorials i el professorat estarà disponible a través de la plataforma Atria.

Així doncs, en el conjunt del territori Català Durant el curs 2010-11, 539 dels 629 centres públics i concertats que imparteixen l'educació secundària obligatòria hauran apostat voluntàriament per la modernització de les aules i els mètodes pedagògics a través del programa eduCAT1x1. Per poder tirar endavant el projecte s'han format específicament en l'ús dels continguts digitals prop de 14.000 professors.