A Lloret de Mar s'està a punt d'engegar una bugaderia on hi treballaran persones amb discapacitat psíquica, segons va avançar Nova Ràdio Lloret. El negoci l'està ultimant l'associació Solete, dedicada als menors discapacitats. L'objectiu és proporcionar feina a aquest col·lectiu un cop arriba a la majoria d'edat i demostrar que pot ser tan competitiva com els altres treballadors.

De moment, la bugaderia industrial -que es troba situada al camí de l'Àngel, al costat de Benestar i Família- comptarà amb dos empleats. Vol començar a poc a poc, adreçant-se sobretot a les empreses però també a particulars, i a la llarga ampliar el nombre de treballadors fins arribar a la quinzena. El responsable del negoci, Jordi Garrido, va explicar que els discapacitats rebran formació específica. "En una bugaderia hi ha tres feines: netejar, assecar i planxar, començaran per una d'elles però acabaran fent totes les tasques perquè poden fer-les", va destacar Garrido. Qui estarà al càrrec dels empleats, però, és Arantxa Jiménez, una educadora social que farà "una tasca educativa i pedagògica". Assegura que els ensenyarà com va la maquinària i els avaluarà.

La previsió amb què treballa Solete és obrir les portes de la bugaderia el primer de setembre. En un principi, hi treballaran dos persones amb discapacitat i començaran a mitja jornada. En una segona fase, però, ampliaran la jornada laboral i contractaran més personal. Des de l'entitat entenen que engegar una bugaderia industrial amb persones discapacitades és "tot un repte". Asseguren però que serà un establiment competitiu. Argumenten que si bé els seus empleats no són tan ràpids, estan molt motivats i que això es notarà en la feina del dia a dia.