L'encant de la Costa Brava no haurà estat suficient per tenyir de bons records les vacances d'uns turistes britànics perjudicats per la fallida d'un touroperador. Sun4U, amb seu a Birmingham, havia anunciat el passat 11 d'agost la finalització de l'activitat comercial a través de la seva pàgina web al·legant una suspensió de pagaments. La notificació, inesperada, va agafar per sorpresa el propi personal de l'0peradora turística i, sobretot, els estiuejants clients seus.

Dels 1.200 afectats, n'hi ha molts es troben a la demarcació gironina. Un dels municipis destí d'adquestes persones és Lloret de Mar, on segons l'Ajuntament "fins dilluns no es tindran dades del nombre de turistes afectats". De moment, l'ens "n'ha informat les oficines de turisme" i, d'altra banda, "ha proporcionat als afectats un full de reclamacions i una llista dels hotels disponibles".

Un altre destí habitual pels estiuejants forans, Platja d'Aro, no coneix de moment aquesta incidència. El regidor de Turisme de la localitat costanera, Martí Duran, va apuntar ahir que no tenien cap notícia dels fets. Duran, va explicar que a Platja d'Aro "el mercat d'operadors turístics anglesos és residual, perquè prefereixen accedir a altres localitzacions de la costa catalana".

Tendència habitual

No és la primera experiència d'aquest tipus a terres gironines, ja que el setembre del 2008 el touroperador britànic XL Leisure Group també tancava les portes. D'aquesta tendència en va parlar el president de la FOEG, Jordi Comas, que no es va sorprendre excessivament de la fallida de Sun4U. Comas, va subratllar que "en plena temporada turística sempre han succeït problemes similars amb touroperadores britàniques", i d'altra banda es va mostrar incisiu quan va lamentar que "la legislació britànica sigui tan laxe i permeti aquestes frivolitats".

A dia d'avui es desconeixen quan podran ser repatriats els clients de Sun4U. Segons l'associació que agrupa a agències de viatges i operadores britàniques, ABTA, més sort tindran les persones que hagin adquirit paquets Atol -Llicència d'Aire d'Operadors de Viatges-, que podrien continuar el seu període estival com tenien planejat i retornar al seu país dins les dates previstes.