Una setantena de veïns de Blanes es van manifestar ahir davant de l'ajuntament, i van acabar entrant a les dependències municipals, per reclamar que s'acabi el soroll i la brutícia al barri dels Pins de la localitat. Els manifestants es van presentar davant del consistori amb pancartes, xiulets i quatre reivindicacions, perquè se senten "desprotegits" i "abandonats" per l'Ajuntament. A banda del soroll i la falta de neteja, van denunciar també que al barri hi ha una manca de presència policial i que els han tret una parada de bus i no disposen de transport públic.

Els veïns es van concentrar cap a les dotze del migdia davant de la biblioteca comarcal del municipi i des d'allà van anar caminant amb diverses pancartes fins davant de l'Ajuntament, on van continuar la protesta. Allà van cridar contra l'alcalde i van acabar accedint a les instal·lacions municipals, perquè reclamaven reunir-se amb el batlle, però aquest no els va voler atendre en aquelles condicions, sinó que els va emplaçar a parlar-ne en una reunió en els propers dies. Els veïns anaven equipats amb xiulets i pancartes per fer soroll. "Menys soroll per poder dormir, fora les discoteques i més neteja", es podia llegir en algunes de les pancartes.

"El problema el tenim al barri dels Pins, que ens sentim molt desprotegits per la manca de vigilància i per tot el soroll que hi ha", va denunciar la portaveu dels veïns, Mercè Rius, enmig de la manifestació. "Estem fent una manifestació pacífica, perquè hem fet molts escrits a l'Ajuntament i no ens han fet cas", va afegir Rius.

La portaveu va assegurar que els malmeten els cotxes, criden i veuen als carrers de la vila i fa molt temps que no poden dormir. De fet, va comentar que és habitual trobar els cotxes abonyegats al matí. "No hi ha vigilància, falten policies. Els joves surten molt malament de les discoteques i al matí ens trobem sorpreses als cotxes. A més tenim molt soroll i no podem dormir", va afirmar. Si no se soluciona el problema, Rius no va descartar dur a terme noves accions. "Primer vam fer els escrits, ara la protesta i si no se soluciona no sé què més farem", va comentar Rius. "Jo vinc de vacances i només vull estar tranquil·la i dormir", va protestar Rius.

La manifestació es va allargar fins a les tres de la tarda i van haver d'intervenir la policia local i els Mossos d'Esquadra per treure els veïns de les dependències municipals. L'evacuació, però, va ser molt tranquil·la, tal com havia anat tota la protesta, segons van confirmar les diverses parts implicades.

Per la seva part, fonts municipals, van assegurar que els veïns no disposaven del permís per manifestar-se, però van decidir deixar que ho fessin, perquè va ser una protesta tranquil·la. Pel que fa a les diverses reivindicacions que van denunciar, des de l'Ajuntament es va afirmar que la neteja a la zona dels Pins "ha millorat notablement en els darrers mesos, arran de la contractació de l'empresa Nora". Van comentar, a més, que la supressió del tram de bus es va dur a terme en una comissió de transport. I finalment, en referència a la reivindicació més important, que era la del soroll, fonts municipals van informar que des que es va aprovar l'ordenança de civisme, ja s'han fet més d'una cinquantena d'actuacions en aquesta línia.

Segons les mateixes fonts municipals, l'alcalde es reunirà un dia d'aquesta setmana amb l'associació de veïns dels Pins per parlar-ne, com ja estava previst. Per la seva part els veïns van assegurar que la trobada serà el proper dia 18. Rius va assegurar que la protesta havia estat impulsada per l'associació de veïns del barri, tot i que algunes fonts van assegurar que finalment se'n va desvincular. Des de l'Ajuntament es va recordar la bona relació amb l'associació.