Després de rebre quatre denúncies per part dels veïns de la urbanització Mas Altaba de Maçanet de la Selva per la presència de pastilles de raticida als seus jardins, els Mossos d'Esquadra han obert diligències informatives i han tramès el cas als jutjats. Com es fa en altres casos similars, aquest és el procediment habitual. El següent pas, segons fonts policials, és mantenir-se a l'espera fins que l'òrgan judicial dictamini quina ha de ser l'actuació o la línia a seguir.

Segons la policia catalana, alguns casos semblants queden en res, tot i que en aquest caldrà esperar quina serà l'actuació que ordeni el jutjat. Fins al moment, els Mossos tenen constància de quatre denúncies, tot i que alguns veïns de la urbanització asseguraven que eren com a mínim cinc les que s'havien fet arribar a la policia.

Per ara, els veïns no tenen constància de cap animal enverinat, tot i que els efectes poden fer-se visibles dies després de la ingesta de les pastilles. Per altra banda, la clínica veterinària de Maçanet va assegurar no haver rebut la visita de cap client amb un gos infectat pel verí d'aquestes pastilles, tot i que van explicar que durant l'any es reben alguns casos de gossos que han estat enverinats a causa de la ingesta de raticides.

Cal recordar que segons els veïns, l'autor del llençament de les pastilles pels jardins de les cases que tenen gos és un home de la mateixa urbanització Mas Altaba, que vol fer desaparèixer els animals perquè li molesten. Des que van trobar les primeres pastilles, els veïns han emprès diverses mesures, com ara fer ruta pels jardins de la urbanització i retirar les pastilles que troben. A més, de nit tanquen els gossos, perquè no corrin sols pel jardí.

A banda del perill que suposa per als seus gossos, els veïns temen, que el verí pugui afectar algun dels nens petits de la urbanització, ja que podria ser mortal per als infants.