Els nens sahrauís acollits amb famílies de Lloret de Mar des de fa dos mesos tornaran a partir del proper dilluns cap a les seves cases a l'Àfrica, com informa Nova Ràdio Lloret. Concretament, tornaran cap als campaments de refugiats en el desert de Tindouf.

En total, han estat 22 els nens que han vingut aquest estiu a la comarca de la Selva. D'ells, 14 s'han allotjat en famílies lloretenques. Han passat juliol i agost al casal, a la platja i fent les activitats pròpies dels nens, a més de passar una revisió mèdica ben completa.

Ara que la seva estada arriba a la fi, el balanç és positiu, sobretot per part dels petits. Mercè Riera, presidenta de l'ONG Lloret-la Selva amb el Sàhara, va explicar que "estan contents, però amb ganes de tornar a casa i veure la seva família", tot i que va afegir que "també volen tornar a aquí, un bon senyal". En motiu del comiat dels infants sahrauís, dissabte se'ls organitzarà una festa. Es duu a terme aquí, a Lloret, però és d'àmbit comarcal. Consistirà en un sopar i un espectacle de pallassos. Segons fonts de l'organització, serà una festa "emotiva" amb sorpreses.