Sils engegarà aquesta propera setmana la neteja dels marges de la sèquia de la localitat per deixar-la en les millors condicions perquè després l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) n'adeqüi tota la part interior, és a dir, el drenatge, com ja estava previst.

L'any passat, l'ACA ja va drenar un tram d'uns 1.300 metres de la mateixa sèquia i es va comprometre a fer-ne un de nou per aquest any. Segons l'alcalde, l'actuació està prevista que es dugui a terme entre el 15 d'agost i el 15 de novembre, que són els tres mesos de termini que dóna el PEIN. El drenatge, però, no s'iniciarà fins que l'Ajuntament no realitzi la neteja dels marges.

L'Ajuntament es va comprometre amb l'ACA, que des del consistori es faria el desbrossament dels marges i de l'interior, per contra, se'n faria càrrec la Generalitat. La neteja exterior, doncs, la faran les persones de la brigada municipal. "Aquesta setmana es realitzarà la neteja dels marges, que és l'aportació a què es va comprometre el municipi amb l'ACA", va afirmar l'alcalde de la localitat, Martí Nogué. Des del consistori estan a l'espera que l'ACA netegi tota la part interior, perquè l'aigua pugui circular amb més facilitat.

El tram, on està previst que tant l'ACA com el consistori hi realitzin l'actuació, és d'uns 1.300 metres i va des del pont de Puigcadús fins al passadís de Can Poll a tocar el nucli de Sils. Es tracta d'una actuació per evitar futures inundacions, com les que hi va haver fa pocs dies i d'altres de més importants, com les que va patir el municipi fa uns 20 anys, en què la sèquia no va poder absorbir l'aigua i el nucli va quedar tot negat. "L'ACA millorarà el drenatge per afavorir el pas de l'aigua per la riera. Això és molt important per evitar possibles inundacions, ja que totes les aigües pluvials de Sils aboquen directament a la sèquia", va explicar Nogué. Tot i l'actuació encara faltarà feina: "Encara quedarà més trams per millorar, però el compromís d'aquest any era fer-ho fins aquí", va afegir.