Membres de l'Associació de veïns i veïnes de la urbanització Vallcanera Park de Sils denuncien que s'acumulen bosses de brossa a tocar els contenidors que hi ha instal·lats a peu del parc dels Esquirols d'aquesta urbanització, la via prinicipal per anar des de Vallcanera Park fins a la urbanització de les Comes, també de la població de Sils.

Aquesta és una situació, explica un dels membres de l'entitat, que dura ja "des de fa més de deu dies i encara no s'hi ha posat cap solució". I és que les bosses s'amunteguen a tocar sobretot del contenidor de la fracció vegetal i asseguren que l'Ajuntament "no ha vingut a netejar-ho de fa dies, ja fa més d'una setmana i no han vingut a recollir-ho".

Aquesta no és la primera ocasió que els veïns d'aquesta urbanització de Sils es queixen de la manca de neteja en la seva àrea residencial si bé l'any passat, el setembre, ja van denunciar que els quilos d'escombraries i trastos vells s'amuntegaven al costat de la zona esportiva de la urbanització de Vallcanera Park de Sils i llavors, igual que ara, l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), assegura que no és un fet de manca de neteja per part del consistori, sinó que hi ha "incivisme i gent que tira coses al contenidor de la recollida vegetal que no hauria de fer" i afegeix que a la urbanització de Vallcanera Park es passa a recollir les escombraries "en les mateixes condicions que a la resta del municipi".

Denunciar-se entre veïns

Tot i això, el batlle afegeix que aquesta àrea residencial de Sils és un cas especial perquè "la gent col·loca de tot en aquest contenidors i fins i tot s'ha multat gent per això", i recorda que ja es va fer una crida l'any passat des del consistori, inicitant els propis veïns a denunciar quan veiessin que la gent tira les coses fora del contenidor o bé, on no toca.

Des de l'associació de veïns en canvi és veu el tema de diferent manera perquè "tot això ho van netejar fa uns dies quan va haver-hi una festa de l'altra associació de veïns, i ara en canvi no han vingut des de fa molts dies" i per això reclamen que s'hi actuiï.

L'alcalde davant d'aquestes acusacions assegura que "no pot ser que hàgim de passar a recollir cada dia la brossa, això només passa en aquesta urbanització", i afegeix que per aturar les males pràctiques d'alguns veïns d'aquesta àrea residencial s'ha optat per posar agents de policia municipal a la zona per vigilar, però "no podem posar-hi cada dia algú, cal que entre tots s'ajudin, com vam demanar ara fa un temps", assegura Nogué.

Aquesta és una de les urbanitzacions amb més habitants de la comarca de la Selva i les queixes sobre la recollida de residus s'ha convertit en un tema recorrent per part dels veïns, que volen solucions.

Però tot i aquestes queixes, l'Ajuntament de Sils per ara no preveu fer canvis en la recollida de residus al municipi, ja que la fracció vegetal es recull com a la resta del municipi i, a més, es fa el porta a porta a les cases així com la recollida de trastos un cop al mes.