El Moviment Social Republicà (MSR), partit espanyol membre de l'Aliança Europea de Moviments Nacionals impulsada pel francès Jean-Marie Le Pen, celebrarà el proper dia 4 de setembre a Roses el seu primer acte polític oficial a la població per presentar els seus candidats a les eleccions a la Generalitat i a les municipals.

Tot i que asseguren que encara estan perfilant com es desenvoluparà l'acte, el que ja està decidit és que es farà a la piscina Rescator a dos quarts de set de la tarda. Serà allà on el partit presentarà el candidat a alcalde del MSR per Roses, Agustí Pagès, i on clausurarà l'acte el vicepresident espanyol de l'Aliança Europera de Moviments Nacionals i candidat a la Presidència de la Generalitat per a les properes eleccions, Jordi de la Fuente.

El partit anima a assitir a l'acte sota el lema «Acudeix! I que no t'enganyin més: prou de polítics professionals, prou d'abusos i d'enguanys, prou immigració. Per un municipi més segur i lliure».

Des de la formació política, contrària a la immigració, asseguren que «Roses és un municipi en què una demanda popular ha anat creixent, com una marea, que exigeix posar fi a l'autèntica esllavissada d'immigració que pateix, i una major justícia social per als de Roses».

A tot això, el partit afegeix que els ciutadans demanen més compromís dels polítics que «no siguin professionals» que «miren cap a un altre costat». El candidat a la població altempordanesa, Agustí Pagès, ha explicat que ell pertany al municipi «des de fa moltes generacions», que mai abans havia format part de cap altre formació política i que l'objectiu del seu partit és el d'oferir una «alternativa» per als habitants de Roses. «Ja va sent hora de canviar els polítics professionals per polítics de vocació i de tot cor!», afegeixen.

Buscant Europa

L'Aliança Europea de Moviments Nacionals, a la qual forma part aquest partit, es va formar el mes d'octubre de l'any passat pels partits polítics nacionalistes d'extrema dreta d'Europa. Els seus fundadors van ser Jobbik d'Hungria, el Fron Nacional de Le Pen a França, Fiamma Tricolore d'Italia, Nationaldemokraterna de Suècia i el Front Nacional de Bèlgica. Després s'hi va unir el Partit Nacional Britànic.

Poc després, el partit es va presentar a Brussel·les on es van signar els estatuts del nou partit. Va ser allà on es va acordar l'entrada de l'anomenat Moviment Social Republicà espanyol. Aquesta aliança té com a objectiu formar un partit polític a nivell europeu el 2011 que pugui rebre el finançament de la Unió Europea.