Els alcaldes de la Jonquera i Roses reclamen més efectius del Mossos d'Esquadra igual que s'ha promès al Vendrell i Calafell. Ho exigeixen perquè se senten desbordats per l'elevat nombre dels anomenats «top manta» que hi ha als seus respectius municipis. En el cas de Roses, en tenen comptabilitzats uns 250, mentre que a la Jonquera calculen que n'hi ha al voltant de 50. Asseguren que la Policia Local no pot fer-se càrrec tota sola de controlar aquesta situació i demanen el mateix tracte que s'ofereix a d'altres poblacions que «han estat més mediàtiques» però amb les quals comparteixen la mateixa problemàtica. Amb tot, l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana (PSC) i el batlle de la Jonquera, Jordi Cabezas (CiU), diuen que el conseller d'Interior, Joan Saura, es va posar en contacte amb ells ahir mateix i els ha promès una reunió imminent per abordar aquesta qüestió.

«L'any passat en teníem 400 i aquest any uns 250 però estem desbordats: els comerciants ens insisteixen i aquestes persones estan fent una cosa il·legal i nosaltres hem fet el que hem pogut», assegura Casamitjana. «Fa molt de temps que tenim aquest problema, hem estat aplicant la normativa i durant l'agost ja hem posat més de 150 multes i decomissat moltes tones de material però tenim tres policies de dia i dos de nit i un municipi de 3.000 habitants això no pot assumir-ho sol», sentencia Cabezas. Per tot això, els batlles reclamen més efectius dels Mossos d'Esquadra a les seves poblacions amb l'objectiu de controlar aquesta situació i foragitar aquestes persones.

«Potser no hem sortit tant a la premsa però també estem desbordats», diu l'alcalde de la Jonquera. I és que l'anunci de Saura de dotar de més efectius al Vendrell i Calafell per aconseguir que retiressin la proposta d'habilitar zones per a la venda a aquestes persones ha posat en alerta els alcaldes d'aquestes poblacions on el problema dels «top mata» comença a ser, diuen, «molt preocupant».

Ambdós batlles asseguren que Saura ja s'hi ha posat en contacte i que els ha promès una reunió al més aviat possible per abordar aquesta qüesitó. De fet, Casamitjana diu que ja estava convidada a la trobada amb Saura d'aquest dimarts però que no hi va poder assistir i que li farà arribar un informe amb la problemàtica que viu el municipi des de fa uns tres anys. L'alcaldessa, a més, no descarta demanar la implicació del Consell Comarcal per «anar a una» en aquesta qüestió.

La Federació Eix Empordà, per la seva banda, han emès un comunicat on insten les administracions a fer complir la llei per aquesta problemàtica..