Uns individus van entrar dimarts a l'església de Sant Miquel d'Anglès i van robar-hi els diners dels caixons de les almoines i a més van forçar la porta d'entrada que hi ha a tocar la rectoria que dóna a un pati i també van posar-se a remenar alguns calaixos que hi ha dins del centre de culte per trobar-hi diners.

Aquesta parròquia es troba al centre del nucli antic i no va ser fins dimarts al vespre que el mossèn es va adonar dels fets, segons asseguren fons municipals. Llavors va demanar l'ajut de la policia local d'Anglès i posteriorment va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra.

Pel que fa a la quantitat de les almoines robades, ahir encara estava per determinar, tot i que fonts municipals asseguren que no podien ser gaires els diners que havien anat dipositant els feligresos al llarg dels oficis.

El robatori es devia produir de dia, segons apunten fonts municipals, i es va poder perpetrar perquè varen poder forçar una porta que dóna a un jardí amb un tornavís i a partir d'aquí van començar a remenenar per l'església tots els calaixos que trobaven, però només es van endur les almoines i sortosament cap de les imatges ni objectes que hi ha al centre de culte de Sant Miquel.

«Ara li ha tocat a Anglès»

Aquesta és la primera vegada que entren en aquesta església d'Anglès en molts anys i com es lamentava mossèn Sebastià, que no va voler donar més detalls dels succés, és una de les parròquies que «malauradament estadísticament li ha tocat ara», recordant que a les comarques gironines durant aquest any hi ha hagut d'altres robatoris en esglésies, on se'ls ha robat a més de les almoines, imatges de Sants o fins i tot destrossat l'interior del centre de culte.

Per altra banda, des de l'Ajuntament, el regidor de Policia d'Anglès Joan Pèlach (CiU) es lamentava d'aquest robatori i recordava que «no fa gaire que van entrar a l'edifici de l'ajuntament a robar, s'atreveixen ara a l'església, què serà el següent que voldran robar?», es preguntava aquest regidor.