L'Hotel Perelló que està portant problemes als veïns de la zona. L'establiment dóna a dos carrers.La teulada de davant dels balcons de l'hotel està plena de brutícia, tot i que només fa una setmana que la van netejar. Es van posar reixes als balcons, perquè no caiguessin objectes.

Una cinquantena de veïns de Lloret denuncien el soroll, les bretolades i el llençament constant d'objectes que fan els clients de l'hotel que tenen just davant dels seus pisos. L'establiment en qüestió és l'Hotel Perelló, un antic i petit hotel situat al centre, els balcons del qual donen als carrers d'Areny i Verge dels Dolors. Ampolles plenes d'alcohol, llaunes, cigarretes, tovalloles o preservatius són alguns dels objectes que els veïns es troben gairebé cada matí després de la nit de festa.

En Josep Ribas té una botiga de roba just davant de l'hotel i cada matí pateix les conseqüències de la nit. "Cada dia ens estan escopint, ens tiren aigua, alcohol i burilles. Ahir mateix vam netejar el vidre i aquest matí ens l'hem trobat ple d'escopinades", va denunciar Ribas. Assegura, a més, que han vist caure de tot. Ribas també és veí del carrer i, com la resta, a les nits tenen molts problemes per poder dormir. "Nosaltres tenim una filla discapacitada i amb el soroll que fan aquests turistes a les nits es desperta i ja hem d'invertir tota la resta de nit per aconseguir tranquil·litzar-la i tornar-la a fer dormir", va explicar Ribas. Els episodis denunciats són nombrosos. "A les quatre o cinc de la matinada arriben els borratxos de les discoteques amb les ampolles i les llaunes i llavors ja no es pot dormir", va recordar Rosa Serrat, una altra veïna del carrer.

La veïna de la casa del costat, Natividad Manjón, ha rebut de tot a la seva terrassa, fins i tot li van llançar una cadira, i li roben les làmpades solars a diari. Manjón creu que no poden continuar així, perquè els està afectant la salut i els nervis. "Preservatius, paquets de tabac, peles de fruita, tetra brics... De tot. També van cremar el meu marit. Quan estic uns dies sense venir, la terrassa està plena", va comentar Manjón.

Els responsables de la llar d'infants que hi ha al carrer Verge dels Dolors també estan molt molestos amb la situació. "L'escola també està afectada, perquè el carrer cada matí està molt brut. Quan arribem el terra de l'entrada està enganxós de l'alcohol i l'hem de netejar amb lleixiu, malgrat que la dona de fer feines ha passat al vespre", va explicar Olga Pérez, responsable de la llar d'infants.

Des de l'hotel es va apuntar que es posen tots els mitjans que poden per evitar molèsties, però que es tracta de nois joves i aquestes coses passen. Es va recordar, a més, que aquest estiu s'han deixat diversos turistes al carrer, que tenien habitació, perquè feien aldarulls i soroll.

L'hotel té uns 30 anys, però aquesta situació es produeix des de fa uns 3 o 4 anys, tot i que darrerament s'ha intensificat. El conflicte es va tensionar encara més dijous al matí, ja que els veïns van organitzar espontàniament una protesta per despertar els turistes, després d'una nit amb molt soroll. A dos quarts de deu del matí, el propietari de la botiga, Josep Ribas, va començar a pujar i baixar la persiana metàl·lica de ferro del seu establiment. En sentir-ho, els veïns van anar sortint al balcó i aplaudint la iniciativa i s'hi van afegir. Agafaven qualsevol olla o estri de cuina que trobaven per casa i feien el màxim soroll que podien. Els turistes es van anar despertant, però, com que no ho van entendre es van posar a aplaudir i riure.

El dia de canvi

Un altre dels problemes importants que van denunciar els veïns són les molèsties que causen els turistes en el dia de canvi, perquè s'acumulen al carrer els que surten i els que entren mentre no els ve a recollir l'autocar i el carrer queda fet pols. "El dia de canvi, que és el dissabte, des de les deu del matí que els buiden de l'hotel i fins que no marxen amb l'autocar, estan per aquest tros de carrer tirats pel terra, amb les maletes, alcohol i fumant de tot", va denunciar Ribas. "Quan marxen, tot està brutíssim", va afegir.

Els veïns també estan molestos per les declaracions i les diverses promocions que fa l'Ajuntament sobre el turisme familiar de la localitat, ja que asseguren que no té res a veure amb la situació que ells estan patint. "Per què es gasten tants diners per promocionar el Lloret Prestigi i el turisme familiar i no a erradicar el turisme d'alcohol i drogues", va criticar Ribas. "No és culpa només de l'Ajuntament, la direcció de l'hotel hauria d'implicar-se més com passa en altres establiments de Lloret", va afegir Ribas. La situació s'està fent insostenible i hi ha veïns que pensen a marxar. "Jo quan em jubili me n'aniré de Lloret. Tota la vida per pagar una casa i ara que la tinc me n'hauré d'anar", va afirmar Serrat. Finalment, els veïns van voler destacar la bona tasca que ha fet la policia local.