Robatori frustrat el que van protagonitzar dos joves aquest diumenge al poble de Beget, un petit nucli de Camprodon habitat tan sols per unes quantes desenes de veïns. Els dos lladres, un noi de 25 anys d'edat i un seu soci menor d'edat, van entrar a la rectoria que hi ha a tocar l'església de Sant Cristòfol i es van emportar més d'una vintena de quadres que hi havia allà emmagatzemats. Els dos lladres van fer coincidir el cop amb l'hora en què el Barça jugava el seu primer partit de Lliga contra el Racing de Santander però, malgrat que aparentment la zona estava inhòspita, va ser un veí que havia observat les maniobres de càrrega de les pintures qui va donar avís a la policia.

Els Mossos d'Esquadra informaven ahir de la detenció de Mohamed G., de 25 anys i veí de Roses, per la seva suposada relació amb el robatori dels quadres de Beget. El veí de Roses no havia actuat, sinó que havia comptat amb la col·laboració d'un noi menor d'edat, igualment detingut pels Mossos. Els atribueixen un delicte de robatori amb força perquè els haurien enxampat quan fugien del lloc dels fets amb el botí a sobre.

I és que els Mossos es van mobilitzar quan van saber que dos homes havien carregat un total de 24 quadres del concurs de pintura ràpida de Beget (un concurs que des de l'any 1988 i fins al 2001 es feia al poble) que hi havia guardats a la rectoria del poble. Havien fugit amb una camioneta vermella en direcció a Oix pel coll de Pera, una ruta que no té escapatòria possible i que va facilitar la feina de les patrulles dels Mossos que es van activar per atrapar-los.

Amb la camioneta aturada els policies van comprovar que, efectivament, els dos sospitosos portaven les pintures que hi havia guardades a la rectoria, unes pintures que, malgrat no han estat taxades, fonts policials apuntaven ahir que algun dels quadres pot superar els 3.000 euros. El jutjat de guàrdia d'Olot s'encarrega dels fets, mentre que el menor implicat en els fets ha passat a disposició de la Fiscalia de Menors previ avís als seus tutors legals.