La portaveu del PSC de Tossa de Mar, Pilar Mundet, es mostra sorpresa de la notícia que avançava ahir Diari de Girona on s'assegura que l'Ajuntament espia la policia amb les càmeres de vigilància de la comissaria i que s'han expedientat dos agents de la policia local, als quals se'ls haurien donat les gravacions on expressen les seves opinions sobre els regidors. Per a Mundet aquests fets són "un escàndol" i per això reclama que s'esclareixi i que el govern de CiU "ens doni explicacions sobre si és cert que van vigilar els policies, si es mereixen aquestes sancions per les infraccions que haurien fet, etc.".

I és que tant per a Pilar Mundet com per a la portaveu del grup Tossa Unida són uns fets que desconeixien, i Gisela Saladich (TU) afirma que no vol comentar el tema fins a saber què ha passat realment. En canvi, Mundet exigeix una resposta del govern local i que s'investigui que si és cert que s'han expedientat dos agents, "malauradament, nosaltres com a oposició no podem saber d'aquests fets perquè els decrets o juntes de govern local no les sabem fins que ens convoquen per al proper ple i encara falten dues setmanes".

Aquest cas de Tossa de Mar es troba a mans d'advocats del Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP) per intentar saber si s'han infringit els drets dels treballadors amb l'ús de l'enregistrament dels vídeos. La portaveu del PSC de Tossa de Mar, assegura, "exigirem saber fil per randa el que ha passat perquè tenim la sensació que són represàlies" i afegeix que "aquest tipus de resolucions si es fan cal fer-les amb garanties de l'estat de dret".

Finalment, la portaveu del PSC Pilar Mundet assegura que si el que fa l'Ajuntament de Tossa de Mar "és espionatge, la pregunta és, qui és el Gran Hermano d'aquesta operació?", perquè, al seu parer, cal trobar una explicació als fets, sobretot, "en haver-hi delictes denunciats pel mig".

Des del consistori, l'alcaldessa de Tossa de Mar, Immaculada Colom (CiU), va explicar que ahir es va trobar amb els instructors de les ?diligències de sanció, com va ?assegurar diumenge en aquest diari, per saber com estava aquest cas. Tot i això, Colom va afegir que des de ?l'Ajuntament de Tossa de Mar no es ?faran més declaracions al ?respecte d'aquest tema perquè es tracta d'un assumpte que "és confidencial i es troba sota secret de sumari".