La connexió entre la plaça de la Muralla i l'avinguda Onze de Setembre està acabada. La imatge de l'espai que conformarà el passeig de la Muralla es pot contemplar sense impediments des del carrer Onze de Setembre després que l'Ajuntament ha retirat les restes del darrer mur dels últim edificis enderrocats. La concreció del nou accés es defineix com un pulmó per al centre de la ciutat i el nucli antic, el qual ha quedat definitivament estructurat en 5 nous grans espais lliures: la plaça de les Monges i la plaça Capdenmàs a la part alta i la plaça Pia Almoina, la plaça de la Muralla i el passeig de la Muralla a la part baixa del Barri Vell.

La concreció de l'espai lliure del futur parc de la Muralla s'ha pogut fer a partir de la compra de 8 finques per part de l'Ajuntament. Ha estat un procés de negociació de les indemnitzacions. El regidor d'Urbanisme, Joan Albesa, ha defensat en diferents ocasions al ple que totes les negociacions han acabat amb acords entre propietat i municipi.

Ha estat un procés llarg perquè l'Ajuntament va començar les operacions d'adquisició d'edificis al 2005. A partir d'aquí, durant 3 anys l'Ajuntament va seguir les negociacions sense que s'observés cap concreció arquitectònica. Al 2008 van començar els primers enderrocs. Primer treien els cablejats i les connexions dels edificis amb els serveis exteriors. Després procedien a l'enderroc de les parets interiors. Finalment es va procedir a les parets exteriors.

Al 2009 l'Ajuntament va adquirir la darrera finca que acollia 2 edificis. La negociació s'havia allargat per causa que el propietari ja s' havia hagut de desplaçar en anteriors ocasions per causa de l'esponjament del conjunt del Barri Vell, el qual ha suposat l'enderroc d'uns 30 edificis en els darrers anys. La temàtica dels 2 darrers edificis va arribar al ple, el qual el regidor del PP, Joaquim de Trinxeria va demanar que l'Ajuntament procurés que el propietari no hagués de tornar a canviar de casa per causa de la millora del Barri Vell. Al final l'acord va arribar i a la primavera passada les 2 darreres cases van baixar. Això no obstant, encara quedava un darrer obstacle perquè la Comissió de Patrimoni de Girona va voler assegurar que el darrer mur no formava part de la muralla medieval. Un cop sabut l'han enretirat.

Ara, començarà la darrera etapa d'una obra que en total arriba als 2.052.185 euros. D'aquí a poques setmanes, l'Ajuntament començarà el nou passeig i la rehabilitció dels edificis i les façanes, en mal estat, limitrofes al nou espai.