El comitè regional de la Confederació Espanyola de Policia va assegurar ahir que a Catalunya falten 736 funcionaris policials, és a dir, un 20 per cent de la plantilla, fet que suposa "deixar de cobrir adequadament determinats serveis operatius". En concret, la província de Girona és la demarcació catalana on hi ha un dèficit més elevat d'agents de policia, amb un 24 per cent dels 736 agents de policia que es troben necessaris per cobrir de manera adequada les tasques policials.

El sindicat va informar ahir en un comunicat que, després de Girona, la província on manquen més efectius policials és Lleida, amb un 21 per cent, seguida de Tarragona, amb un 19 i Barcelona, amb un 18.

El comité regional de la Confederació Espanyola de Policia també va subratllar que la falta d'agents es concentra en determinades plantilles on el Cos Nacional de Policia manté les seves competències al complet, com són els llocs gironins fronterers amb França com la Jonquera i Portbou, o Les, a Lleida. També manquen efectius a l'aeroport Girona-Costa Brava i l'aeroport del Prat.