ICV de Sils, a l'oposició, exigeix un canvi de les normes subsidiàries per desencallar l'institut a Sils, que es troba en suspens perquè al parer de l'alcalde no hi hauria terrenys municipals que es puguin cedir en qualitat d'equipament educatius al Departament d'Educació. Tot i que des de l'Ajuntament s'opta per desenvolupar el nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) que també està encallat, ICV vol agilitzar-ho amb la modificació de normes.

Aquesta petició l'han formulat a través d'una moció que es debatrà en el ple de setembre de la corporació i, de fet, si es donés el cas que ICV aconseguís que tota l'oposició li donés suport (AMS, CiU) es forçaria el consistori a desencallar aquest tema a través de la modificació urbanística. Actualment, Sils té l'institut en barracons i per poder tenir l'edifici de construcció, un dels primers passos, és que l'Ajuntament faci la cessió de terrenys a Educació perquè així l'inclogui en la llista de pobles que volen tenir el seu nou centre educatiu.

Per tant, per a ICV, el desenvolupament del POUM no seria l'única via per desencallar l'institut i de fet, ahir, el seu portaveu, Albert Miralles, explicava que confia que se'ls doni suport i recorda que del POUM, des del consistori, no se'ls ha tornat a convocar i, per tant, encara es pot dir que es troba congelat i, per tant, no és una solució per desencallar el nou institut.