El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) ha fet públic l'inici de la reforma de la carretera GI-531 per a la primavera. El PTOP ha indicat que està a punt de licitar una obra repartida en 2 fases. La primera està valorada en 800.000 euros, en tant que la segona arriba als 4 milions. En la primera part l'actuació suposarà el canvi de la senyalització i de les barreres laterals, a més de la millora del drenatge. La segona comportarà l'eliminació de 10 revolts en un trajecte de 8 quilòmetres. La carretera ajunta els municipis de les Planes i Sant Aniol de Finestres.

L'alcalde de les Planes, Josep Soler (PSC), i el seu homònim de Sant Aniol, Francesc Oliveras (CiU), van reunir-se, fa pocs dies, amb el secretari general de mobilitat, Manel Nadal, i el director general de carreteres, Jordi Follia. A la reunió, els èdils van ser informats del projecte.

Es tracta d'una via que en els darrers temps ha incrementat el pas de vehicles pesats. La causa és que Sant Aniol acull una important planta potabilitzadora d'aigua i el poble agregat de Sant Esteve de Llemena diverses fàbriques d'embotits. Precisament, el passat 18 d'agost, un camió que transportava ampolles d'aigua buides hi va volcar.

Els veïns de Sant Aniol l'han d'usar per anar al dispensari mèdic de les Planes. Sant Aniol (la Garrotxa) ha demanat la incorporació a l'Àrea de Salut de Sant Gregori. A més de la carretera, el motiu és que des de Sant Gregori podran accedir a una línia d'atenció mèdica primària a Sant Gregori i més especialitzada a Girona, sense haver de passar abans per l'hospital d'Olot.