Aquest estiu Dipsalut ha revisat les dutxes i rentapeus de les platges de 18 municipis que van sol·licitar el servei. En total es van inspeccionar 312 instal·lacions (239 dutxes i 73 rentapeus) de 61 platges; es van agafar mostres d'aigua de cadascuna de les dutxes i rentapeus i es van analitzar per determinar si hi havia el bacteri legionel·la. En cap s'hi va detectar el bacteri. Dipsalut també ha analitzat la sorra d'aquestes 61 platges per determinar el seu nivell de neteja. Els resultats han determinat que la majoria de platges -un 84%- tenen la sorra en perfecte estat. Només s'han detectat petites deficiències en la sorra de 10 platges, és a dir, en el 16% de les revisades. En aquests casos s'ha avisat de manera immediata l'Ajuntament i se li ha recomanat fer una neteja exhaustiva per corregir la situació.

Els resultats obtinguts aquest 2010 confirmen el bon estat de les platges de la Costa Brava i l'efectivitat dels protocols de neteja i manteniment que apliquen els municipis.

Pel que fa a les condicions de la sorra, fins i tot es milloren els resultats de l'any passat. L'any 2009 el 75% de les mostres de sorra eren del tot netes enfront un 25% de les mostres, que tenien baixes concentracions de bacteris que indiquen que la neteja és millorable. Enguany, en canvi, el 84% de les platges presenten unes bones condicions de neteja de la sorra, mentre que només un 16% tenen petites deficiències. Pel que fa a les analítiques de legionel·la, s'han repetit els resultats del 2009. El 100% de les dutxes i rentapeus s'han trobat lliures de legionel·la. Cal dir que aquestes són instal·lacions de baix risc, ja que són d'aigua freda.