L'Ajuntament de Lloret de Mar ha decidit legalitzar el circuit de Can Daura després que s'hagi utilitzat durant fa més de 30 anys com a circuit de curses de motos en un sòl no urbanitzable i sense regularització.

En aquests moments, el consistori acaba d'aprovar el pla especial urbanístic que ha de regir la zona on es troba aquest equipament esportiu, que ara es troba tancat. El regidor d'Esports, Ivan Tibau (CiU), explica que es tracta d'un espai molt gan, una zona d'uns 60.000 metres quadrats i que «serà un atractiu i un circuit que tècnicament és molt bo». Per poder-lo acabar de legalitzar, el consistori està a l'espera del vistiplau de la Comissió d'Urbanisme de Girona i llavors, es determiniarà la zona per on passa el circuit, les grades per a espectadors i la resta d'instal·lacions per gaudir de les curses de motocròs.

El circuit de Can Daura es va posar en marxa a mitjan anys 70 i s'hi van arribar a fer campionats d'Espanya. Després van caure en desús i durant un temps va formar part del Ral·li Catalunya-Costa Brava. A finals dels anys 90, el va recuperar la iniciativa privada, una situació que ara legalitzarà l'Ajuntament de Lloret de Mar.

Tibau explica que s'està treballant des de fa tres anys en aquest projecte i que les diferents administracions catalanes han estat demanat diferents informes a l'Ajuntament per tal de condicionar-lo i perquè tot sigui legal i explica que «ara complim tots els requisitst i només falta esperar la resposta, que suposem lenta, d'Urbanisme». Llavors serà el ple que haurà de donar també el vistiplau al projecte del circuit i segons el regidor d'Esports, quan sigui una realitat «serà l'únic circuit homologat de Catalunya i complementerà l'oferta esportiva i de motor de la destinació».