L'Ajuntament de Lloret de Mar ha incrementat les mesures de seguretat al barri de Can Carbó després que un grup de menors apallissessin una veïna, Dolors Navas, que mitjançava un enfrontament entre dos grups de nens per una pilota en un pati del barri ara fa dues setmanes, com va avançar Diari de Girona.

El regidor de barri Ivan Tibau va anunciar-ho ahir a l'emissora local Nova Ràdio Lloret i va assegurar que aquest augment de la seguretat s'ha materialitzat en què els agents de policia local patrullin més sovint pel barri, l'increment del nombre d'agents cívics a la zona i, per tant, una aposta pels agents de proximitat.

Al parer de Tibau, aquestes actuacions han de permetre "que els veïns estiguin més tranquils perquè potser alguns per aquests fets han agafat més por". Tot i aquest fet "puntual", el regidor lloretenc va explicar que "el govern farà el possible perquè uns fets així no tornin a succeir".

Per altra banda, l'edil de barri va destacar que l'equip de govern està a l'espera de conèixer la declaració que han fet els menors davant els Mossos d'Equadra i un cop les coneguin, relatava, "es parlarà amb les diferents parts sobre el conflicte", però Tibau admet que, "en ser un tema amb menors implicats, poca cosa pot fer la llei", i que, per això, "es buscarà la comunitat a la qual pertanyen i es parlarà amb els caps del grup, per així suavitzar-ho tot i que la cosa no vagi mai a més".

"Exemple d'integració"

El cas de l'agressió a Dolors Navas és un fet que Tibau no s'explica perquè, al seu parer, el barri de Can Carbó és "un referent en tema de la integració, tant amb gent d'aquí com a nivell d'immigrants", i els menors que van agredir la veïna eren d'origen africà, i Tibau assegura que s'hi actuarà. Per altra banda, reclama que als veïns no els faci por denunciar fets com aquests, ja que "val més actuar amb un avís a temps".