La convocatòria d'aturada laboral que afecta la companyia ferroviària francesa SNCF fins a les vuit d'aquest matí va afectar ahir la circulació de trens internacionals que enllacen Catalunya amb França. Alguns dels trens afectats per la vaga tenien parada en estacions de les comarques de Girona.

Així, ahir es van veure afectats el Talgo Barcelona-Montpeller i viceversa, que va ser suprimit en tot el seu recorregut, el Trenhotel Barcelona-Milà, igualment suprimit en tot el seu recorregut, el Trenhotel Barcelona-Zurich, també suprimit en tot el seu recorregut, igual que el Trenhotel Barcelona-París i viceversa. Per la seva banda, el Talgo Lorca-Montpeller va finalitzar el seu trajecte a Portbou. Els viatgers que tenien Montpeller com a destinació van ser-hi traslladats per carretera des de Figueres.

Avui hi haurà encara una afectació: el Talgo Mare Nostrum Montpellier-Cartagena iniciarà el seu recorregut a Portbou, raó per la qual els viatgers del tram Montpellier-Portbou seran traslladats per carretera des del seu origen fins a Figueres .

Renfe va establir com a mesures de postvenda el reemborsament del 100% del import del bitllet per als clients que desistissin del seu viatge o canviessin de data del viatge sense costos per als viatgers que prenguessin aquesta opció.