La ministra de Defensa, Carme Chacón, defensa que se cedeixin recintes militars per a la celebració d'actes religiosos com el de la comunitat musulmana de Figueres al castell de Sant Ferran. La ministra va respondre així ahir la pregunta del diputat del PP Jorge Fernández Díaz sobre aquesta decisió de la qual Chacón ha assegurat que el seu ministeri no n'és responsable, sinó que ha estat el director del Consorci -constituït ?l'any 2003-, però que hi dóna suport. La polèmica per la cessió d'una sala de la fortalesa durant el mes que dura la celebració es va iniciar la setmana passada quan, al ple municipal de la capital altempordanesa, el grup del PP va criticar durament la decisió de l'equip de govern d'intercedir per aconseguir la gratuïtat de la cessió.

Chacón considera que és positiu que se cedeixin aquest tipus d'espais per a actes religiosos i, a més, ha recordat que l'any 2000 el govern del PP a Espanya i a Melilla va decidir que es poguessin posar cada any a disposició de la comunitat musulmana perquè resessin durant el Ramadà algunes instal·lacions militars.

En aquest sentit, la ministra considera "habitual" que se cedeixin aquest tipus de recintes i afirma que la trobada del Papa amb els joves l'any 2003 es va dur a terme a la base militar madrilenya de Cuatro Vientos. I és que, segons diu, es tornarà a fer durant el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, en referència a la celebració a Madrid de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ).

D'altra banda, Chacón va preguntar a Díaz si amb el debat el que estava demanant era que negués els drets a determinats ciutadans que no seguien la seva religió. "Si no li va demanar al señor Aznar, no m'ho demani a mi i, sobretot, no li demani a ningú en un Parlament com aquest, ja que aquest Parlament va néixer per donar drets, no per negar-los", va concloure. Fernández Díaz, per la seva banda, va assegurar que la problemàtica es troba en "l'agravi comparatiu, que es el que motiva de fons la pregunta i és el tracte que està donant vostè a la presència de la Església Catòlica a les Forces Armades", va sentenciar.

Solucionar "un problema"

La cessió d'una sala del castell així com també d'una nau municipal del barri de Vilatenim la va donar a conèixer Diari de Girona el passat 28 d'agost. El consistori va assegurar aleshores que la decisió es va prendre per intentar solucionar els problemes d'espai als locals que aquestes persones utilitzaven habitualment. De fet, el consistori ho va sol·licitar al director del Consorci -del qual forma part-. Així, unes 200 persones han acudit des de l'11 d'agost i ho faran fins a aquest divendres per dur a terme les seves oracions.