La carretera N-II engoleix gran part del trànsit que circula, de franc, per la xarxa viària gironina però a ningú se li escapa que les condicions que presenta aquesta via no són, ni de lluny, les més òptimes per la circulació massiva de vehicles. Les reivindicacions que fan els usuaris, veïns i ajuntaments que pateixen la poca funcionalitat de la que pels més veterans encara és coneguda com "la General" -detall revelador de la pompositat de la via quan la van traçar- agafen pes cada vegada que es produeix un succés com el d'aquest dimarts: tres persones mortes en un accident a l'alçada de Medinyà, en concret a l'encreuament de la N-II amb la GI-633 (la carretera que va a Torroella de Montgrí per Cervià i Sant Jordi Desvalls). Les morts no hi són estranyes a la N-II, ja que, segons dades del Servei Català de Trànsit, des que ha començat l'any 11 persones hi han deixat la vida per culpa d'accidents de trànsit.

El primer sinistre va ser just ament després de les festes de Nadal, en concret el 8 de gener, quan el conductor d'una furgoneta va morir després de xocar frontalment amb un camió a l'alçada de Caldes de Malavella. Una setmana després arribava la segona víctima mortal. Era un home de 63 anys que va morir la matinada del 16 de gener en un xoc frontal entre dos cotxes a la N-II al terme de Llers. El conductor de l'altre vehicle implicat, que va resultar ferit lleu, era un ciutadà francés de 27 anys d'edat que va donar positiu al control d'alcoholèmia doblant la taxa permesa i els Mossos d'Esquadra el van detenir per un delicte contra la segretat del trànsit.

El 8 de febrer es registrava un nou sinistre. Aquest cop era un veí de Figueres de 78 anys qui moria en un xoc entre dos turismes a la N-II, al terme de Pontós. Es dóna la circumstància que Pontós és un punt especialment negre de la ruta Girona-Figueres perquè en aquest tram hi ha hagut diversos sinistres amb morts -sense anar més lluny a finals d'octubre de 2009 un jove de 21 anys veí de Cadaqués hi perdia la vida-.

El mes de maig va ser especialment negre perquè quatre persones van morir en sinistres a Pont de Molins -el 16 de maig una motocicleta va envestir un vianant de 64 anys-, Fornells de la Selva -un assessor de l'Ajuntament de Tordera moria el 17 de maig en xocar el cotxe que conduïa contra un camió- i Garrigàs -dues víctimes en un mateix accident el 29 de maig-.

Quan el mes d'agost ja estava a les acaballes i es mantenia immaculat pel que fa a víctimes a la carretera, la N-II va tornar a ser escenari d'un nou sinistre. Un veí de Flaçà va ser atropellat a la variant de la Vall de Sant Daniel. Setembre no ha portat res de nou en aquest sentit i l'accident més greu de ?l'any va esdevenir aquest dimarts al punt quilomètric 727 de la N-II.

El proper cap de setmana Trànsit dóna per tancada la campanya d'estiu. A falta de res millor ha demanat, de nou, prudència.