L'Ajuntament de Tossa de Mar haurà de fer un segon pla de sanejament econòmic després que en l'antic mandat -quan governava el PSC- se n'engegués un l'any 2006. Aquest segon pla haurà de preveure diverses accions encaminades a contenir la despesa corrent després que les actuacions fetes fins ara no hagin pogut corregir el deute que arrossegava el consistori, segons fonts consultades per aquest diari.

Des del govern de CiU, l'alcaldessa de Tossa de Mar, Immaculada Colom, va afirmar que per ara no hi ha cap requeriment del Departament d'Economia i Finances per un segon pla de sanejament i, en canvi, l'exalcaldessa Pilar Mundet -que va engegar el primer pla de sanejament ara fa 4 anys-, ara líder del PSC de Tossa, ara a l'oposició al consistori, assegura que hi hauria un requeriment oficial "perquè no ha complert el pla de sanejament econòmic" i afegeix que els motius són que "hi ha un romanent de tresoreria negatiu i un endeutament que hauria superat el permès" pel pla de sanejament.

Si bé, aquest aspecte no el confirma ni desmenteix l'alcaldessa de Tossa de Mar, aquesta afirma "que vam anar dilluns al Departament d'Economia i no se'ns va dir res d'això, sinó que se'ns va dir que miréssim de tenir el mínim de pèrdues i que es fes només allò assumible per part de l'Ajuntament i més amb la situació de crisi actual que afecta molt les arques municipals".

Tot i això, les líders dels dos grups de l'oposició (TU i PSC) expliquen que darrerament s'han reunit amb el nou interventor municipal i que aquest "ha dit que cal fer un replantejament del pla de sanejament perquè cal pagar i tenir els comptes clars", destaca la líder del TU, Gisela Saladich. I Mundet afegeix que "s'obligarà a fer un nou pla de sanejament i volem saber on són els diners".

Mala gestió econòmica

L'any 2006 el llavors equip de govern format per PSC i ERC va decidir votar un pla de sanejament perquè, a desembre de 2005, l'Ajuntament tenia acumulat un deute de gairebé 2,3 milions d'euros i aquest pla és el que s'ha arrossegat fins ara, i que preveia diverses actuacions per contenir la despesa corrent.

Des del grup TU, explica Saladich, "no veig cap problema en fer un pla de sanejament, cal marcar les línies i el nou interventor vol tenir els números clars" i, en canvi, el PSC critica "que no s'ha fet res d'estalvi i, a més, van fer fora l'interventor que en volia fer". Per acabar, l'alcaldessa va insistir que no hi ha cap dictament que els forci el a fer el pla de sanejament.