El debat sobre l'estat de les arques municipals també es va traslladar al ple ordinari que es va celebrar a la nit a Tossa de Mar. En concret, van passar a votació els comptes generals de l'any 2007 i 2008, i això va generar retrets entre el govern actual de CiU i l'antiga alcaldessa socialista Pilar Mundet, així com la portaveu del TU, Gisela Saladich. I és que l'Ajuntament ha decidit rebaixar en 110.000 euros el contracte de Cespa, que fa la gestió d'escombreries i la neteja diària i de platges. La regidora de serveis, Maria Teresa Moré (CiU), va assegurar que "110.000 euros són molts diners, però és un estalvi i no es notarà en el poble" en una disminució de la qualitat. En canvi, la portaveu del PSC, Pilar Mundet, va qüestionar la decisió del govern i va afirmar que "no s'ha d'escatimar en temes de serveis com la neteja", perquè "això és la imatge turística de Tossa".

La socialista també va carregar contra Convergència afirmant que malgasten els diners, i això va provocar retrets entre les dues regidores, fins al punt que Moré va qualificar el mandat de Mundet de "ser el màxim exponent de despropòsits" i d'haver fet "una mala gestió", com demostra l'auditoria encarregada per CiU. Finalment, l'altre grup de l'oposició, Tossa Unida (TU), va explicar que votaven a favor de la proposta "perquè és un estalvi", però Gisela Saladich va reclamar a l'equip de govern que "controli el que fa l'empresa de la neteja, i que ho facin com cal".

Comptes aprovats

Per altra banda, en el ple d'ahir es van aprovar els comptes generals dels anys 2007 i 2008. Els del 2007 es van haver d'aprovar per imperatiu legal, perquè al parer del govern de CiU "les irregularitats econòmiques que es veuen a l'auditoria així ens ho han fet fer", va assegurar l'alcaldessa, Immaculada Colom (CiU). Aquest punt va provocar enfrontaments entre els dos grups de l'oposició i el govern. Els comptes del 2008 es van aprovar sense cap problema.