La Unió Catalana d'Agències de Viatges, Ucave, ha alertat que les administracions no poden cedir a les pressions d'operadors privats com és el cas de la companyia Ryanair, que demana una reducció de les taxes que ha de pagar sota amenaça de marxar de l'aeroport de Girona i del de Reus si no li concedeixen la petició. A més Ucave alerta de l'arribada de Ryanair a l'aeroport del Prat perquè és una de les aerolínies que concentra més reclamacions davant l'Agència Catalana de Consum i ha recordat que totes les aerolínies han de complir el Codi de Consum.

Segons Ucave, la nova normativa de consum de la Generalitat obliga, entre d'altres coses, a la necessitat de disposar d'una direcció física o oficina a Catalunya, cosa que a Ucave no li consta que tingui Ryanair. De la mateixa manera, la unió d'agències de viatges també està preocupada per la competència que Ryanair pot fer a les companyies convencionals, la qual cosa podria provocar la retirada d'algunes de les rutes de curt recorregut que no siguin rendibles. Les agències de viatges consideren que les administracions no han de cedir a la pressió de Ryanair, que demana una baixada de taxes aeroportuàries a Girona i Reus per mantenir les seves operacions en aquests aeroports.

Igualment l'organització de consumidors Facua alerta del perill de la idea de Ryanair de fer volar ?aviions sense copilot.