Lloret de Mar começarà aquest dilluns la prinicipal reforma del passeig marítim, la que afecta la mobilitat. I és que els treballs consistiran en un nou asfaltatge per tal que el passeig es converteixi en una via d'un sol carril de circulació en sentit Fenals, és a dir, des de l'avinguda Pau Casals en sentit a l'avinguda Just Marlès.

Amb aquesta nova pavimentació, a més, s'aprofitarà per crear un carril esport que serviarà o bé per anar en bici o per córrer. A banda, es mantindran una cinquantena de places de zona blava després de la pressió dels comerciants i els veïns de la zona, on es podrà aparcar com a màxim durant dues hores; i també hi haurà una part de la zona de càrrega i descàrrega que s'ubicarà en els extrems del passeig per tal de minimitzar l'impacte visual.

Aquestes obres provocaran restriccions de trànsit a partir de diumenge a mitjanit: en concret a partir de les 23.30 hores es tallarà la circulació al passeig per tal que es pugui començar la pavimentació i romandrà així, fins que finalitzin els treballs d'asfaltatge. D'altra banda, també estarà prohibit des del diumenge a les 23 hores, l'estacionament de vehicles a l'alçada del passeig Agustí Font i al passeig Camprodon Arrieta, fins que acabin també tot els treballs de pavimentació.

Tot i que dilluns comença la part de transformació del passeig marítim que afecta més la mobilitat a la població, a finals de maig ja es va fer part d'aquest projecte de reforma de la superfície, en concret, les obres d'ampliació de les voreres del passeig marítim de Lloret.

Aquests treballs de remodelació del passeig estaran enllestits a mitjan mes i formen part d'un projecte que puja fins als 240.000 euros i que té com a objectiu, segons el consistori, prioritzar el vianant i que aquest hi guanyi en salut així com també revaloritzar-se la zona comercial i l'estètica del front marítim lloretenc.

La remodelació del passeig forma part del Pla d'Acció de Mobilitat inclòs en el Pla Estratègic de Turisme de Lloret, que marca el full de ruta del consistori fins el 2014 i que vol aconseguir, un model turístic sostenible que aconsegueixi, segons assegura l'Ajuntament en un comunicat, un major equilibri entre habitant i turista.