Un total de 31 municipis de la demarcació de Girona no podrà demanar crèdits, ja que el seu deute resulta superior al 75% fixat pel Ministeri d'Economia i Hisenda. Tot i que la llista definitiva de municipis que es quedaran sense préstecs encara no és definitiva (està previst que surti cap a finals d'aquest any), el percentatge de deute que tenen aquestes poblacions resulta superior al 75% estipulat com a sostre perquè els ajuntaments demanin més diners. De moment, dels 105 municipis gironins que tenen les dades disponibles corresponents a l'exercici de 2009, 31 no es podran endeutar mentre que 74 sí que ho podran fer.

El municipi de la demarcació de Girona més endeutat és Vila-Sacra amb un valor de 156% seguit de Besalú amb 140%, Riudarenes amb 129, Vallfogona de Ripollès amb 124 i Tossa de Mar amb 123. Les dades facilitades per Economia i Hisenda reflecteixen que de moment deu poblacions de la demarcació tenen un valor percentual de deute superior al 100%, és a dir, que la quantitat que han de retornar és superior a la que ingressen. Completen aquesta llista Sant Hilari Sacalm (116%), Forallac (104%), Esponellà (102,82), Agullana (101,63) i Salt (100,86).

Tot i que les 21 poblacions restants tenen un deute inferior als seus ingressos, aquest segueix essent superior al 75% i, per tant, no poden optar a demanar més crèdits en un futur. És el cas de pobles com Cornellà del Terri, Porqueres, Sils o Planoles.

A l'altra banda de la llista es troben les poblacions que compten amb menys deute o aquest resulta inexsitent. Un total de 17 municipis compten amb una ratio zero de deutes, de manera que el seu percentatge és inexistent. Poblacions com Aiguaviva, Argelaguer, Fontanilles, Sant Ferriol, Gualta o Vilaür tenen a dia d'avui les arques municipals totalment sanejades.

El gran gruix de municipis restants sí que presenta deutes però aquests són inferiors al 75%, de manera que tal com va indicar la ministra d'Economia del Govern central, Elena Salgado, l'any 2011 podran seguir endeutant-se. Aquests 57 municipis compten amb deutes que van des del 73% de Llers fins al 6% de Colera, passant pel 40% d'Ullà.

Entre les grans poblacions i capitals de la província, destaca una paritat entre les que sí podran endeutar-se i les que no ho podran assolir. Ciutats com Banyoles (98% de deute), Figueres (93%), Olot (89,%) o Roses (86%) no compleixen els requisits per demanar més diners l'any 2011. Sí que es podran endeutar però localitats com la Bisbal (70%), Girona (47%), Lloret de Mar (66%), Sant Feliu de Guíxols (52%) o Palafrugell (28%). El cas de Palamós és el més difícil de determinar, ja que amb un 75,06% del deute queda gairebé al límit de la xifra fixada.