L'Associació de Pares i Mares d'Alumnes (AMPA) de l'IES Vescomtat de Cabrera d'Hostalric es manifestarà el proper dilluns davant les portes del Departament d'Educació de la Generalitat a Barcelona per aconseguir una "justificació raonada de l'obligació de canviar d'horari" per part del conseller d'Educació, Ernest Maragall.

Aquesta decisió la van prendre els més de 500 pares i mares que van assistir dilluns a la nit en una assemblea de l'AMPA de l'institut que també va prendre l'acord, tal com s'havia previst, de retornar avui a les aules i començar el nou curs escolar 2010-2011 en aquest institut selvatà després de vuit dies sense assistir-hi.

Les protestes, per tant, com assegura l'AMPA en un comunicat, no s'aturen fins que s'aconsegueixi que Educació expliqui perquè els ha suprimit l'horari intensiu en aquest centre educatiu. L'institut d'Hostalric portava fent horari intensiu des de fa dos anys, quan es va començar a fer la sisena hora en els centres escolars catalans.

I és que segons han remarcat els pares durant les protestes, aquest centre té estudiants que provenen de sis municipis de l'àrea del Baix Montseny i quan es va començar a implantar la sisena hora, en haver de coordinar el transport escolar amb els alumnes del Centre d'Educació Infantil i Primària Mare de Déu dels Socors, es passaven moltes hores a l'autobús, perquè de vegades començaven a les 8 del matí a recollir-los i fins a les 7 del vespre no retornaven a casa i per això no volen renunciar a l'horari.