L'Ajuntament de Tossa haurà de pagar 80.000 euros a l'empresa Progrup per fer-se càrrec de les despeses corrents del geriàtric, després de la compra de la institució fa un parell d'anys. Aquest és l'acord a què van arribar empresa i consistori i que va quedar aprovat en el darrer ple municipal. Segons van informar fonts municipals, els diners seran entregats en dos pagaments d'uns 40.000 euros cada un.

L'acord aprovat, doncs, posa fi a un conflicte de fa temps. Cal recordar que el geriàtric era propietat de l'empresa Conviure SA, que també n'era la gestora, després que la Generalitat se n'hagués desprès. Posteriorment, Progrup va absorbir Conviure i va decidir que no volia seguir fent-se càrrec del geriàtric. L'Ajuntament, llavors, va adquirir el geriàtric pel preu simbòlic d'un euro i es va fer càrrec, a més, d'una hipoteca d'uns 790.000 euros que encara està pagant.

El conflicte en qüestió prové d'una pòlissa que havia avalat Progrup i on es carregaven les despeses corrents de la institució com són l'aigua, la llum, el tèlefon, etc. Aquestes despeses es van seguir carregant després de la compra del geriàtric per part de l'Ajuntament i fins a la finalització de la pròpia pòlissa. Progrup va demanar que el consistori es fes càrrec d'aquests diners i fins i tot va demandar l'Ajuntament per aquesta qüestió. Des dels jutjats es va decidir que Tossa havia de fer-se càrrec de les despeses. L'acord assolit finalment, però, ve a ser la meitat del que es reclamava en la demanda, segons van explicar des de l'Ajuntament. "Aquesta gent havia fet una demanda de molts diners perquè es pagués aquesta pòlissa. Al final, hem acordat pagar la meitat del que ens demanaven", va explicar la regidora de l'àrea econòmica, Teresa Moré (CiU).

Amb l'aprovació del conveni transaccional aprovat en el ple, l'Ajuntament haurà de pagar uns 80.000 euros per la pòlissa i l'empresa ja no podrà reclamar res més a Tossa de Mar pel geriàtric. "Ens hem hagut de posar d'acord per pagar les despeses de la pòlissa que havia avalat Progrup. S'han hagut de destriar quines despeses s'havien de pagar i quines no", va destacar Moré.

Des que van tenir lloc tots aquests moviments, el geriàtric és propietat de l'Ajuntament, però és la Fundació Vallparadís de la Mútua de Terrassa qui en fa la gestió a canvi d'un cànon d'uns 70.000 euros, que serveix per pagar la hipoteca. El procés es va viure amb preocupació per part del govern municipal. "Des que Progrup es va desvincular del geriàtric va ser una preocupació important fins que vam trobar un nou gestor, que és la Fundació Vallparadís", va comentar Moré.

Des de l'Ajuntament es va voler destacar també que aquest any ha invertit en el geriàtric, ja que ha instal·lat l'aire acondicionat, gràcies a un FEEIL, i ha remodelat tota la zona de l'entrada de la institució, perquè calia millorar-la, va explicar la regidora Moré.