El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha atorgat uns 249.965 euros en ajuts per millorar el transport urbà de viatgers en autobús a les comarques gironines. Els ajuts s'inscriuen en un pla global de millora d'aquest tipus de transport a tot Catalunya.

Els ajuts atorgats a les comarques gironines són, concretament, per a l'adquisició d'una nova marquesina a Olot per valor de 3.262 euros, per a la millora de la velocitat comercial, cobertura i qualitat del servei a la població de Castelló d'Empúries per un import de 20.982 euros i també per a la instal·lació de dos noves marquesines a Figueres, per 14.693 euros.

La Generalitat ha previst també diversos ajuts per a l'Ajuntament de Girona. Aquests diners serviran per comprar quatre nous autobusos per substituir-ne d'altres; per augmentar la freqüència de la línia 7; per aconseguir el reforçament de les línies en hores punta; la instal·lació de tres noves parades i la instal·lació de quatre rampes manuals d'accés.

Els ajuts globals atorgats, per un import total de 2,3 milions d'euros, han beneficiat un total de 18 ens locals que disposen de xarxes de transport urbà. L'import de l'ajut concedit a cada municipi s'ha determinat en funció d'aspectes com la seva població, el nombre de viatgers transportats, el balanç econòmic anual del servei o l'esforç econòmic municipal.