L'Ajuntament de Blanes remodelarà l'edifici de l'antiga escola Carles Faust de la localitat per destinar-lo a les entitats socials i culturals blanenques, que encara no disposaven d'un espai propi al municipi. "Us volem presentar el que anomenem el Centre Socio-cultural Carles Faust, amb què es vol recuperar unes estructures en desús per continuar donant-li un servei pel bé de les persones i les entitats de la vila", va explicar l'alcalde de Blanes, Josep Trias.

La remodelació de l'edifici, que està situat al carrer de la Vila de Lloret, estarà enllestit en cinc o sis mesos, segons va avançar l'alcalde. I el cost total de les obres serà d'uns 25.000 euros. Cal destacar que actualment només està contemplada la utilització de la primera planta de l'antiga escola Carles Faust, ja que la segona planta es troba cedida temporalment a l'IES Serrallonga. Per aquest motiu, el consistori va recordar que en aquesta primera fase s'ha realitzat una proposta mirant que les sales tinguin un ús compartit i siguin el més polivalents possibles, perquè es puguin acollir el màxim nombre d'entitats.

Segons l'ajuntament, els usos de les diverses sales de l'edifici seran com a seu social de les entitats allotjades, amb despatxos, espais de gestió o equipaments. En segon lloc, com a sales per realitzar activitats pròpies de les entitats, com conferències, cursets o xerrades. I en tercer lloc, també es podran utilitzar com a espai per emmagatzemar el material que necessiten les mateixes entitats.

L'alcalde Trias es va mostrar molt satisfet del projecte, que va qualificar com un dels més destacats. "És un dels projectes socials i culturals més importants de la localitat", va afirmar Trias.

La part remodelada de l'edifici tindrà uns 600 metres quadrats i acollirà deu espais diferenciats, com ara una sala de reunions, dues per a tallers, dues més destinades a l'assaig, una per a fotografia, una altra per a audiovisuals i una tercera més per a informàtica. A més, comptarà amb un magatzem i el que s'anomena Centre Obert, que és un servei municipal que té com a finalitat donar suport i potenciar el desenvolupament personal i el procés de socialització de joves i infants.

L'ajuntament va destacar l'obra de govern en el terreny de les entitats i les associacions. "Aquest equip de govern vam ser els pioners de dotar de locals socials a les associacions i entitats de veïns", va comentar Trias, que segons va afegir es tracta d'una de les principals reivindicacions que es fan a Blanes i en d'altres poblacions de Catalunya. Finalment, el batlle va destacar que cal tractar bé les entitats, perquè "són els pilars de la vida cultural dels municipis", que es tracta d'un important capital.