Les pluges caigudes els dies 7 i 9 de setembre van afectar la qualitat de l'aigua de les platges de la comarca de la Selva, que a més, a causa dels diversos temporals d'aquest any, s'han quedat pràcticament sense sorra.

Aquestes incidències, que també van afectar el litoral barceloní, especialment les platges de la comarca de la Selva, van obligar els serveis de socorrisme a hissar banderes grogues o vermelles on l'aigua va caure més intensament per informar els banyistes de l'afecció.

Com a conseqüència de les precipitacions, a la costa gironina es van crear xaragalls a la sorra i es van inundar alguns accessos a les platges.

Tot i això, el departament de Medi Ambient de la Generalitat va informar ahir que, en termes generals, la qualitat de l'aigua entre el 8 i el 14 d'aquest mes de setembre ha estat excel·lent en 247 punts i bona en una altra.

En comparació amb el període anterior, les qualificacions de les platges de la demarcació de Girona no van registrar canvis importants, tampoc les de Barcelona.

Sí que van millorar la nota les platges de Tarragona.

En aquest període de control, algunes platges han tingut la sorra més neta que mai, a causa de la baixada d'usuaris; mentre que altres més bruta del que és habitual per alguns problemes de manteniment.

Meduses a Tossa i Calonge

Pel que fa a les meduses, s'han detectat bastants exemplars de l'espècie Cotylorhiza tuberculata a Calonge i Tossa de Mar en dies puntuals.

Al litoral de Tarragona i Barcelona la incidència d'aquestes meduses ha estat menor.