L'Ajuntament de Sils va decidir llogar com a habitatge la primera planta de les Escoles de Vallcanera i que forma part de l'edifici del centre cívic de la urbanització de Vallcanera Parc. El consistori va posar un preu inicial de 170 euros l'any i finalment s'ha llogat per 200 euros a una persona que s'haurà de convertir en guarda i matenir aquest equipament a diari.

En concret, els serveis que està obligat a fer el llogater ??són la neteja de la planta baixa per tal que estigui en condicions i també la neteja dels exteriors de l'equipament, és a dir, escombrar les zones pavimentades i buidar papereres, entre d'altres. També haurà d'obrir i tancar l'equipament. De la jardineria se n'encarregarà la brigada.

Aquesta manera de llogar un habitatge de propietat municipal es va duu a concurs aquest estiu i, segons va informar l'alcalde, entre set i vuit persones s'hi van interessar, malgrat que al final només s'hi va acabar presentant oficialment una persona, que és la que finalment ha estat escollida. La iniciativa va sorgir ja fa temps, com a conseqüència d'una necessitat: cuidar el centre. "A sobre del centre cívic, hi havia un pis d'uns 40 metres quadrats. Vam pensar de remodelar-lo i llogar-lo a una persona que s'encarregués una mica de cuidar el centre", va explicar l'alcalde de Sils, Martí Nogué. "Necessitàvem que algú se n'encarregués i se'ns va acudir aquesta iniciativa", va comentar Nogué.

El pis ja ha estat adjudicat i la persona que ha estat escollida s'hi instal·larà en els propers dies. De fet, segons l'alcalde, ja ho hauria d'haver fet, però hi va haver un petit problema amb el parquet que n'ha endarrerit l'entrada. La durada d'aquest contracte d'arrendament es fixa en 5 anys i no serà prorrogable. Quan passi aquest període, l'ajuntament tornarà a fer un concurs públic i la persona que ha estat escollida en aquesta ocasió, també s'hi podrà presentar.

L'Ajuntament és el primer cop que lloga part d'un equipament públic de Sils a una persona per tal que en tingui cura i es tracta d'una iniciativa per ara única. D'altra banda, des del consistori es vol dotar als barris més allunyats d'un centre cívic similar al de Vallcanera. "La nostra intenció és que cada barri pugui tenir un petit local social i polivalent, on es pu?guin fer activitats diverses", va afegir Nogué, que va recordar que està previst obrir instal·lacions similars a les Comes i a les Mallorquines.

Sils no és el primer municipi de la Selva que opta per la idea de llogar un habitatge d'un equipament públic a canvi de ser-ne guarda, Anglès ho va anunciar fa uns tres anys, amb la casa del seu cementiri municipal, però finalment, a causa del rebombori mediàtic generat, es va abandonar la idea, almenys durant una temporada.