Ahir va arrencar a l'Auditori Palau de Congressos de Girona la vuitena edició del Congrés Internacional d'Esponges marines (World Sponge Conference), un esdeveniment que es duu a terme cada quatre anys des de'n fa més de 40.

Aquest congrés ha anat adquirint cada cop més rellevància dins la comunitat científica a causa principalment de l'interès que han suposat les esponges en diversos camps de la investigació bàsica i sobretot per les aplicacions que tenen en diverses biotecnologies, entre les quals destaquen la cerca de nous fàrmacs per combatre malalties que encara no tenen antídot.

En aquest sentit, més de 300 delegats vinguts de tot el món mostraran fins al proper 24 de setembre els darrers estudis al voltant de les esponges marines des de diversos àmbits com la biologia, la genètica o la farmacologia.

Concretament, l'esdeveniment, organitzat pel Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), tindrà una durada de cinc dies amb sessions que aniran enfocades a diversos temes. Precisament el CEAB va descobrir fa poc una nova espècie d'esponja a l'Antàrtida a la qual va batejar amb el nom de "Chupachups" a causa de la seva forma similar al popular caramel.