Lloret enllesteix les obres de remodelació del passeig i obre el carrer al trànsit. A partir d'avui, el passeig marítim, una de les principals vies de la localitat, serà d'un sol sentit per als cotxes, en direcció Fenals, és a dir, des de l'avinguda Pau Casals en direcció a Just Marlès. Segons va avançar l'Ajuntament, el procés d'asfaltatge ja s'havia finalitzat i ahir a la tarda es va poder obrir el carrer al trànsit, un cop acabats totalment els treballs de pintura.

Durant el cap de setmana, el passeig ja va estar obert, malgrat que ahir es va tornar a tancar durant unes hores per dur a terme les tasques de pintura. Segons el regidor de Mobilitat, Ignasi Riera, la zona dels vehicles està enllestida del tot i només faltaran "alguns detalls del carril esport". El carril per als cotxes és d'uns quatre metres d'amplada i la velocitat màxima a què es podrà circular és de 30 quilòmetres per hora. El cost de les obres ha estat d'uns 300.000 euros.

Aquesta remodelació, però, és una de les primeres fases del Pla de Mobilitat, que preveu canviar tota la mobilitat viària de la vila, en part gràcies a la introducció de les noves tecnologies. La columna vertebral del pla és la creació del Centre de control del trànsit, ubicat a les dependències de la Policia Local, que controlarà tots els semàfors del municipi -en total 22- i podrà generar les anomenades "onades verdes". També s'instal·laran diversos cartells digitals a les vies d'entrada per informar els veïns de l'estat del trànsit. Gràcies a les noves tecnologies els accessos a l'illa de vianants seran a través de pilones automàtiques i lectors de matrícules. El cost total del projecte és d'1,7 milions d'euros.

Per altra banda, des d'ahir es va engegar la setmana de la Mobilitat amb diverses iniciatives. Entre d'altres, durant aquests dies els pàrquings municipals seran gratuïts amb un màxim de 15 hores consecutives.