La Diputació de Girona va comprar en plena crisi econòmica el local dels serveis centrals de la Xarxa Local de Tributs del mateix organisme (Xaloc) per un valor total d'1.505.400 euros, fet que suposa un increment de més del 22% respecte a la valoració que es va fer ?l'any 2009.

Aquest immoble de 556 metres quadrats propietat de l'empresa Promogest 2000 sl, estava llogat a la Xaloc des que el servei es va posar en marxa. El 2010 Promogest va decidir posar a la venda la planta d'oficines oferint a l'organisme arrendatari la possibilitat d'adquirir-lo com a comprador preferent. El preu que oferia era d'1.550.ooo euros.

Per aquest motiu, la Diputació va encarregar un informe pericial per conèixer el valor total de compra d'aquest local (situat al carrer Sant Francesc número 29 de Girona), que va concloure que el preu per metre quadrat era de 2.205 euros el metre quadrat, i, per tant, el valor total ascendia als 1.505.400 euros. No obstant això, un any abans s'havia fet una altra valoració amb un preu un 22 per cent més baix, de 2.205 euros el metre quadrat amb una valor total d'1.226.019 euros. Coneixent el nou valor de l'immoble, la Diputació de Girona va decidir comprar-lo. Un informe del mateix organisme ja va admetre que hi havia aquesta variació del 22% entre un i altre preu, però va resoldre "informar favorablement" del projecte de compra en qüestió ja que segons el document "es disposa de reserva de crèdit suficient i no s'observa cap desviació apreciable del preu d'oferta respecte dels preus mitjans del mercat a la zona Girona-capital". El cap d'Administració de la Xaloc, Joan Carles Bonet, va assegurar que no hi ha cap motiu especial pel qual la Diputació hagi decidit adquirir aquest immoble en comptes de llogar-ne un altre. "Simplement, s'acabava el contracte d'arrendament i la Diputació va decidir comprar. Aixo és tot", va sentenciar Bonet, que no va voler fer cap més declaració.