La polèmica entorn a les colònies escolars sembla que no va camí de resoldre's i les associacions de pares i mares no volen que els escolars es quedin sense aquesta sortida. La federació (FaPac), que aglutina aquestes associacions, ha mostrat la seva preocupació davant el "perillós camí que està prenent l'enfrontament entre mestres i Educació". Reclamen al Departament d'Educació que convoqui "de forma urgent" una taula de diàleg amb els sindicats i els representants de les famílies dels alumnes per tal de superar l'actual situació "de tensió que viuen molts centres educatius arran l'amenaça dels mestres de suprimir les sortides i colònies escolars".

Des de la FaPac van explicar ahir que aquest conflicte "ha de servir per posar-nos a prova totes les parts implicades" ja que s'haura de "cedir el necessari pel bé de la generació futura" i, alhora, "s'haurà de perdre la rigidesa de postures i plantejaments tancats".

Problemes a sobre la taula

De totes maneres, les assocacions de pares i mares afirmen que "és hora de posar sobre la taula" i resoldre alguns problemes que "sempre han acompanyat les colònies i sortides". Exposen a manera d'exemple "la manca de reconeixement econòmic" o "la manca de protecció dels mestres en termes de responsabilitat civil".

D'aquesta manera, i com a federació,. exposen que "la FaPaC no pot quedar al marge d'aquest conflicte" i exigeix "a totes les parts el màxim esforç de diàleg i entesa per trobar una solució consensuada i satisfactòria" per a tothom.

La voluntat dels pares i mares, doncs, passa per fer una crida a la comunitat educativa per acostar posicionaments " de manera que l'interès general de l'educació dels alumnes estigui per sobre dels interessos sectorials". De la mateixa manera, lamenten que el Departament d'Educació "no hagi sabut consensuar els acords necessaris per a la correcta aplicació del calendari escolar" i retreu al col·lectiu de mestres "la utilització que fan de les sortides i colònies en les seves reivindicacions laborals".

"Ha arribat a un punt en el qual s'han de buscar solucions i no més motius per a l'enfrontament. el curs ha començat i cal recuperar la normalitat", va concloure la federació.