La pluja de dilluns a dimarts va fer caure un pi de grans dimensions d'un xalet de Blanes, que va tallar el carrer de la cala, que és l'accés a la cala de Sant Francesc, durant unes quatre hores. Es tractava d'un pi d'unes dimensions destacables, ja que tenia uns 20 metres de llargada i uns 10 d'amplada per la part de la copa, que feia temps que estava inclinat a l'interior d'una propietat privada. En caure va trencar una part del talús de la casa, tot i que no va provocar víctimes.

Dimarts a dos quarts de dues, els bombers van rebre un avís per part de protecció civil que hi havia un pi de grans dimensions a punt de caure en una casa de Blanes. Quan hi van arribar l'arbre ja havia caigut i van fer els primers treballs per restituir el carrer, ja que el pi tallava totalment l'accés a la cala de Sant Francesc del municipi. Els bombers, doncs, van començar a escapçar el pi per poder obrir una part del carrer.

Les tasques, però, les va continuar una empresa contractada per l'Ajuntament. "Des de Protecció Civil, es va contractar una empresa perquè realitzés els treballs per treure el pi del carrer", va explicar Josep Lluís Pouy, cap de protecció civil de Blanes. Segons Pouy, del cost d'aquesta contractacció es farà càrrec l'ajuntament, però s'haurà de passar la factura als propietaris de la casa on hi havia el pi.

Les tasques per treure el pi del carrer es van allargar més de quatre hores, en què el carrer va restar tallat, i l'empresa hi va haver de destinar dos camions i quatre operaris. L'arbre es va tallar en grans blocs i es va anar enretirant amb una màquina excavadora. Després va ser traslladat a poc a poc amb els camions.

L'arbre feia temps que estava força inclinat, uns 40 graus segons Protecció Civil, però no havia anat variant i, per tant, no suposava un perill. Des de dijous passat, però, amb la previsió de les pluges, es va iniciar un període de seguiment, perquè l'aigua no acabés d'ensorrar l'arbre com així ha estat finalment. "És un pi al qual havíem fet un seguiment des de dijous passat, perquè tenia forta inclinació i hi havia previsions de fortes precipitacions. I la pluja de dilluns va ser definitva", va explicar Pouy. "Va ser com una il·luminació el fet de tenir-lo controlat", va afegir. A la mateixa finca hi ha un altre arbre de grans dimansions que també s'haurà d'anar controlant.

Aquesta no va ser l'única incidència que hi va haver a Blanes a causa de la pluja, segons va confirmar Protecció Civil, tot i que la resta van ser de menor importància.