ICV de les comarques gironines ha portat l'exalcalde de Maçanet de la Selva Antoni Guinó (CiU) a la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme per un presumpte delicte de corrupció urbanística. En concret, denuncien que l'actual tinent d'alcalde i regidor d'Obres i Serveis de Maçanet entre els anys 2011 i 2005 hauria usat informació privilegiada per fer una operació de compravenda de terrenys, amb què hauria guanyat uns 840.000 euros i unes plusvàlues superiors al 1.300 per cent. Per tot això, els ecosocialistes també consideren que se li podria imputar un delicte de tràfic d'influències i un d'ús d'informació privilegiada. La denúncia va ser presentada la setmana passada al Fiscal.

El líder de 9M-ICV de Maçanet, a l'oposició, Josep Romaguera assegura que els fets que denuncien es remunten entre els anys 2001 a 2005 quan Guinó era l'alcalde i es van requalificar 100 hectàrees de sòl rústic a sòl industrial a l'àrea de Mas Cartellà, una zona entre la carretera Nacional II i la factoria Trety, a través d'una modificació del Pla General. Posteriorment, Guinó -quan encara era alcalde i ho va ser fins al 2003 amb majoria absoluta- va constituir una empresa familiar immobiliària amb la seva dona i els seus dos fills anomenada Guibosch Grup SL.

Romaguera va relatar ahir davant els jutjats de Girona, que un cop Guinó va deixar de ser l'alcalde de Maçanet, l'any 2003 "essent coneixedor del valor dels terrenys de Mas Cartellà compra a través de la seva empresa familiar quatre finques d'aquesta zona de sòl industrial".

I a més, va recordar, que ho va fer quan entre els anys 2002 i 2003 "planava a Maçanet l'intent de fer un parc temàtic de la música d'unes 500 hectàrees i que curiosament el sòl industrial requalificat formaria part de la hipotètica construcció".

Els terrenys comprats són un total de 50.000 metres quadrats i se'n desconeix qui era l'amo -ICV a preguntes dels periodistes ahir van assegurar que no sabien de qui eren-. Els va adquirir per uns 72.000 euros i al cap d'any i mig, Guinó se'ls va vendre per uns 900.000 euros; guanyant així uns 840.000 i amb unes plusvàlues superiors al 1300%. Al parer de Romaguera "Guinó va aprofitar-se del seu càrrec per comprar els terenys" i a més, en va obtenir "guanys desorbitats i il·lícits" per aquesta compravenda.

El diputat gironí Lluís Postigo, que acompanyava ahir Romaguera a la compareixença, va assegurar que "quan presentem denúncies no ho fem amb voluntat partidista sinó assenyalar persones que actuen de forma egosita, lucrativa i aprofitant el càrrec públic que en un moment poden ocupar". Desde Maçanet, Antoni Guinó per la seva banda, ahir va assegurar que Romaguera "té molta memòria i sempre ha volgut empastifar-ho tot i buscar coses i remenar". Va afegir que "en aquests moments no ho recordo tot plegat perquè parlem de gairebé 10 anys enrere i suposo que diria coses que ara no s'han de dir, ja em té cansat". Tot i això, va assegurar que "ja contestarem el que sigui necessari quan hagi estudiat el tema".