L'empresa subministradora de les butaques del futur teatre de Lloret se les va endur la setmana passada pocs dies després de saber que l'empresa encarregada de l'obra, Proinosa, havia presentat un concurs de creditors voluntari. Fonts municipals van indicar que l'industrial es devia haver espantat i per això es va endur els seients de la futura infraestructura de la localitat.

Els fets es van produir el passat dimarts 14 de setembre, quan un camió es va endur les butaques de la instal·lació. Ahir, el regidor de Noves Infraestructures, Romà Codina, es va reunir amb els responsables de l'empresa Proinosa i aquests es van comprometre que, malgrat el concurs, continuaran les obres del teatre, ja que es troben molt avançades. Segons van indicar fonts municipals, els membres de l'empresa van assegurar que al teatre només li queda un mes de treballs.

Pel que fa a les butaques, des de l'Ajuntament es va assegurar que l'empresa subministradora en conèixer el compromís de Proinosa retornarà els seients que es va endur la setmana passada durant els propers dies.

Cal recordar que Proinosa és la segona empresa que es fa càrrec de les obres del teatre després que la primera, que era Stachys i Triferca, entrés en fallida el març de ?l'any passat. En aquell moment, doncs, Proinosa, que estava construint el nou casino de la localitat, va ser l'encarregada de continuar l'obra. Ara, però, aquesta empresa que va ser rebatejada com a Altiare a l'abril, també ha presentat un concurs de creditors. Cal destacar, a més, que aquesta constructora està implicada en el cas Pretòria. Un fet que, segons es recollia en alguns mitjans especialitzats, podria ser un dels agreujants que l'han portat a presentar el concurs.

En definitiva, Lloret no acaba de tenir sort en les seves obres. El passat dimecres s'anunciava que l'esperat centre sociocultural s'inaugurarà a principis de 2011, després de nombrosos problemes. I ara el teatre. El mes d'abril, l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, va assegurar que la intenció de l'Ajuntament era aconseguir que la inauguració del nou teatre fos per la Festa Major de Sant Romà, el mes de novembre. Amb aquest nou entrebanc, no es pot assegurar que aquest sigui el dia, tot i que des de l'Ajuntament es va indicar que la voluntat del consistori és que l'obra s'acabi en aquest data, la faci Proinosa o no.