El secretari general del sindicat d'ensenyament de CCOO de les comarques gironines, Víctor Sánchez, considera que la Fapac (Federació de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya) no ha mesurat la polèmica creada en l'àmbit de l'educació per la polèmica de la negativa del professorat per fer colònies i excursions. "El problema de les colònies no és una anècdota ni un boicot", assenyala CCOO en un comunicat.

El nou calendari escolar que ha posat en marxa aquest any el Departament d'Educació suposa la fi de la jornada intensiva que hi havia al juny, quan els professors no impartien classe durant la tarda. Aquest canvi no ha agradat gaire a part del professorat, que s'ha negat a fer sortides amb els alumnes fora del centre escolar. Així doncs, els alumnes no gaudeixen -de moment- de colònies ni d'excursions.

Segons CCOO, la crisi de les colònies és una raó de pes per a que els pares, el personal de les activitats de lleure i el professorat "lluitin units contra el paradigma neoliberal".

La modificació del calendari suposa el trencament d'un acord anterior pel qual es compensaven les hores extres no pagades de les sortides i colònies amb la jornada intensiva del juny, sempre segons CCOO El sindicat també percep un augment d'una opinió oposada al nou calendari. "El professorat no està disposat ni a fer voluntarisme ni a acceptar pressions emocionals que posen "els nens i nenes" com a excusa", afegeix el sindicat, que explica que el que volen els docents és un reconeixement professional i social a la seva tasca.

D'altra banda la nova legislació educativa obliga a clarificar la situació de les activitats extraescolars. L'article 135 de la LEC preveu desenvolupar aquest punt i diu aique "el Govern ha d'establir la jornada ordinària i les jornades especials dels funcionaris docents, la distribució ordinària de la dedicació horària setmanal a les activitats escolars en el centre i la participació en les activitats extraescolars i complementàries".

El sindicat educatiu exigeix que el desenvolupament d'aquest punt "s'ha de fer amb els representants sindicals ja que afecta jornada, retribucions i condicions de treball" del professorat.